Tehnologie

Google Translate se schimbă radical pe web: îmbunătățirea care îți va face viața mult mai ușoară

Trebuie să recunoaștem, încă de la inventarea și apariția acestuia, Google Translate s-a dovedit a fi cel mai bun prieten al multora.

Funcția te ajută să traduci într-o manieră aproximativă un text, măcar cât să înțelegi, în mare, despre ce se vorbește în propoziție. Cu timpul, Google Translate a devenit din ce în ce mai bun, realizând traduceri precise.

Noutatea este că Google Translate (varianta de web) poate acum converti textul din imagini.

Practic, se utilizează aceeași tehnologie ca instrumentul de traducere AR pentru Google Lens, care efectuează traduceri în timp real pe smartphone-uri.

Vei găsi opțiunea pe site-ul Google Translate, unde vei vedea o nouă filă de imagini în partea de sus. După încărcarea unei fotografii sau a unei capturi de ecran de pe computer, apare o traducere care (în majoritatea cazurilor) ar trebui să privească destul de bine cu textul original.

Ce poți face acum în Google Translate, pe web

Interfața web include opțiuni pentru a copia textul, pentru a descărca imaginea tradusă sau a șterge. În plus, listează 113 limbi sursă disponibile (și le poate detecta automat) și 133 de limbi de destinație.

În cazul în care erai curios să știi, se indică faptul că opțiunea folosește aceleași rețele adverse generative (GAN) care alimentează AR Translate pentru Google Lens.

Deși Lens reușește să traducă imagini pe mobil de ani buni, cea mai recentă versiune, care a debutat anul trecut, folosește aceeași tehnologie care alimentează Magic Eraser de pe Pixel 6, dar este acum disponibilă și pe Google One.

Acest lucru ajută traducerea să apară ca și cum ar înlocui textul original, evitând suprapunerea pe limba originală.

Am făcut un test, în acest sens, alegând, la întâmplare, o imagine cu un panou stradal în limba chineză.

Mai apoi, am repetat acțiunea folosind, de această dată, limba engleză, pentru a observa dacă traducerile sunt corecte.

Rezultatul din limba chineză în limba română este cel de mai jos și pare destul de bine tradus.

Exemplu traducere panou din chineza tradițională în română