Tehnologie

DuckDuckgo, parteneriat cu OpenAI: ce îmbunătățire aduce, cum te ajută DuckAssist

În urma deciziilor luate de Microsoft și Google, DuckDuckgo este pe punctul de a merge în aceeași direcție, mizând, la rândul său, pe inteligența artificială.

DuckDuckgo va face parteneriat cu OpenAI și Antropic pentru a-și îmbunătăți funcția de răspuns instantaneu.

Practic, nu vei vedea „DuckAssist” cu fiecare căutare pe care o faci, dar când va apărea, instrumentul se va inspira de pe Wikipedia, precum și din Encyclopedia Britannica în unele cazuri, pentru a oferi un răspuns în limbaj natural întrebărilor pe care ai putea să le ai.

DuckAssist, un fel de „struțo-cămilă” a inteligenței artificiale

Duckduckgo limitează funcționalitatea DuckAssist pentru a reduce probabilitatea modelului de învățare automată a funcției să dea rateuri și/sau să ofere fie răspunsuri greșite.

Dacă vezi o pictogramă cu o baghetă magică, înseamnă că Duck Assist poate rezuma informațiile pentru tine, așa că poți da click fără probleme.

În plus, funcția nu va face parte din întreaga experiență DuckDuckgo chiar imediat.

În uma anunțului recent, vei vedea că răspunsurile DuckAssist apar doar atunci când utilizezi aplicația Duckduckgo sau extensia browserului.

Compania spune că dorește să colecteze feedback înainte de a extinde disponibilitatea în săptămânile următoare și de a permite modelului DuckAssist să se informeze din surse suplimentare.

Pentru cei preocupați de confidențialitate, DuckDuckgo notează că nu este necesară autentificarea pentru a utiliza DuckAssist, dând asigurări că nu va împărtăși niciuna dintre informațiile tale personale cu OpenAI și Antropic. Cu alte cuvinte, căutările DuckAssist nu vor fi folosite pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială.

„Aceasta este prima dintr-o serie de caracteristici generative asistate de AI; sperăm să se deruleze în lunile următoare”, a declarat Gabriel Weinberg, CEO-ul DuckDuckgo.

Utilizatorii Duckduckgo se pot aștepta să aibă parte de mai multe funcții îmbunătățite de AI în viitor.

„Am dorit ca DuckAssist să fie primul, deoarece credem că îi poate ajuta imediat pe utilizatori să găsească răspunsuri la ceea ce caută, într-un timp mai scurt”, a mai spus, de asemenea, Weinberg.