Tehnologie

Google se chinuie să-l facă pe Bard mai uman. Avertismentul experților în inteligență artificială

În ultimele luni, Google a introdus modificări și funcții noi pentru produsele de inteligență artificială, în încercarea de a ajunge din urmă OpenAI.

Potrivit The New York Times, una dintre funcțiile pe care încearcă să le ofere chatbot-ului său AI, Bard, este abilitatea de a oferi sfaturi despre problemele cu care se confruntă utilizatorii în viața lor de zi cu zi.

Aparent, una dintre companiile contractate care lucrează cu gigantul tehnologic a adunat mai bine de 100 de experți cu doctorate în diferite domenii pentru a testa capacitatea lui Bard de a răspunde la întrebări personale, umane.

„Am o prietenă foarte apropiată care se căsătorește în această iarnă. A fost colega mea de cameră la facultate și domnișoară de onoare la nunta mea. Cum îi spun că nu voi putea veni?”, a fost una dintre întrebările din test, pentru a se observa dacă Bard ar putea să răspundă ca un om.

Aceeași întrebare a fost adresată, de asemenea, și pe ChatGPT, și s-a descoperit că răspunsul celui dintâi este mult mai uman.

Cel puțin momentan, Bard nu dă dovadă că ar fi prea sensibil

Între timp, răspunsul lui Bard a fost practic, mai simplu și mai puțin expresiv.

Pe lângă faptul că lucrează pentru a-l face pe Bard mai bun în a oferi sfaturi de viață, Google pregătește, de asemenea, o funcție de îndrumare, astfel încât să poată preda noi abilități sau să le îmbunătățească pe cele existente.

În plus, dezvoltă și o funcție de planificare care poate crea bugete, mese și planuri de antrenament pentru utilizatori, potrivit The Times.

După cum notează publicația, Google avertizează în mod clar persoanele aflate pe paginile de ajutor de la Bard să nu se bazeze pe răspunsurile sale „ca sfaturi medicale, juridice, financiare sau alte sfaturi profesionale”.

Gigantul a folosit, de asemenea, o abordare mai prudentă în ceea ce privește inteligența artificială decât OpenAI, înainte de a lansa Bard.

The Times a spus că experții în inteligență artificială au avertizat anterior că oamenii care folosesc AI pentru sfaturi de viață ar putea suferi de o „pierdere a libertății de acțiune”, iar unii ar putea crede, în cele din urmă, că vorbesc cu o ființă umană.