Tehnologie

Google Pay promite să-ți țină datele în siguranță pe Chrome. Cum va face asta

Sistemul de operare Android s-a dezvoltat considerabil, iar majoritatea actualizărilor de software din ultimii ani s-au concentrat exclusiv pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor, inclusiv atunci când vorbim despre Google Pay.

Acesta a fost și tema celei mai recente actualizări beta 2 a Android 15, iar suita de aplicații Google urmează aceeași direcție cu modificări incrementale în interfață.

Google Pay devine mai bun, dar și mai sigur

Platforma de plăți a companiei, Google Pay, tocmai a primit câteva actualizări menite să îmbunătățească calitatea vieții utilizatorilor, inclusiv una care simplifică completarea automată a datelor cardului de credit atunci când se utilizează browser-ul Chrome.

Nu trebuie confundat cu Google Wallet, care este aplicația principală concepută pentru a stoca tot felul de carduri de identitate digitală într-un seif virtual, Google Pay este platforma de plăți cu care compania intenționează să continue să lucreze chiar și după ce aplicația dedicată Google Pay va fi închisă în SUA din iunie.

Cu toate acestea, Google Pay tocmai a primit trei actualizări concentrate pe îmbunătățirea experienței de plată la finalizarea cumpărăturilor.

În primul rând, Google Pay a adăugat câțiva noi parteneri de cumpărături și plăți ulterioare, inclusiv Affirm și Zip, astfel încât să puteți finaliza rapid cumpărăturile pe și mai multe site-uri și să vă gândiți ulterior la plăți.

Utilizatorii care folosesc aplicația în Statele Unite pot lega conturile existente ale partenerilor de Google Pay sau pot seta unul nou în cadrul aplicației.

Așa vezi ce beneficii ai

Gigantul tehnologic oferă, de asemenea, informații vizuale despre beneficiile asociate fiecărui card de credit atunci când se utilizează completarea automată a Google Pay pe Chrome pentru desktop.

Serviciul acoperă cardurile American Express și Capital One, astfel încât, dacă aveți mai multe carduri salvate, comparația acestora va fi mai ușoară pentru achiziția respectivă. Suportul pentru mai multe carduri bancare populare este în curs de implementare.

O altă caracteristică care afectează utilizatorii Google Pay pe Chrome sau în aplicația de plată a serviciului pe Android se referă la autentificarea înainte de dezvăluirea și utilizarea detaliilor cardului.

Google acum acceptă autentificarea folosind metode biometrice sigure, cum ar fi amprenta digitală, deblocarea facială sau un cod PIN, la fel cum ați debloca dispozitivul. Toate aceste metode sunt mult mai rapide decât tastarea manuală a unui cod de securitate.

În cazul în care utilizați Google Pay pe un dispozitiv partajat, aplicația vă va solicita și autentificarea înainte de a dezvălui detaliile cardului în meniul de completare automată.