Tehnologie

Google face un pas în față și se pregătește de lansarea Magic Editor: cum te ajută inteligența artificială să nu ai nevoie de Photoshop

Google introduce inteligența artificială în mai toate produsele sale, iar asta include acum și aplicația foto de pe telefon.

Compania a previzualizat un instrument „experimental” numit Magic Editor în Google Photos, care nu numai că poate să repare fotografiile, ci și să le schimbe complet pentru a crea fotografia pe care ai vrut-o încă de la început, dar nu s-a putut.

Practic, poți muta și redimensiona subiecții, poți schimba dimensiunea unor obiecte și, de asemenea, poți elimina obiecte din cadru care deranjează sau care, conform viziunii tale fotografice, nu au ce căuta acolo.

Magic Editor va fi disponibil într-o formă timpurie, mai întâi pe telefoanele Pixel, în cursul acestui an, spune Google.

Gigantul tehnologic avertizează că aplicația ar putea fi defectuoasă și că va folosi feedback-ul pentru a îmbunătăți tehnologia, în timp.

De altfel, Google nu este străin de editarea imaginilor cu ajutorul inteligenței artificiale. Magic Eraser îți permite deja să elimini obiectele sau oamenii din fotografie, în timp ce Photo Unblur îți repară imaginile mișcate.

Ce poți face cu Magic Editor

Magic Editor, totuși, duce lucrurile un pic mai departe. Se poate spune că această tehnologie adaugă conținut nou care, la drept vorbind, nu a fost fotografiat, și îți permite efectiv să reiei instantanee care au fost compuse prost inițial.

Poți, desigur, manipula fotografiile cu programe precum Photoshop de la Adobe, dar acest lucru îți cere un pic de îndemânare. Prin comparație, aplicația Google este de tipul point & shoot, doar că tradus în click & save.

Noutatea se poate dovedi a fi utilă pentru păstrarea fotografiilor care altfel ar fi inutilizabile.

Cu toate astea, Google se confruntă cu aceleași întrebări despre cât de etic este să folosești inteligența artificială pentru a manipula realitatea. Evident, totul va ține de utilizator și bunele sau relele sale intenții.

Instrumentul te poate ajuta să-ți îmbunătățești o imagine, însă te poate ajuta și să creezi falsuri pe care le-ai putea ulterior folosi în scopuri mai puțin „ortodoxe”.