Tehnologie

Google face glume pe seama ”inovației” Apple. Cum au de pierdut utilizatorii iPhone și Android

Google încearcă de multă vreme să facă presiuni publice pe Apple pentru a adopta protocolul de mesagerie RCS (Rich Communications Service) al GSMA.

De fapt, CEO-ul Apple, Tim Cook, a părut să respingă complet ideea când a răspuns la o întrebare pe acest subiect. Google și platforma sa Android nu renunță atât de ușor și tocmai au lansat un video, pentru a continua să critice platforma de mesagerie preferată a Apple.

Anunțul se numește „iPager” și imită limbajul de marketing al Apple pentru a dezvălui un semnal sonor în stil retro, ceea ce indică faptul că Apple se află în spatele curbei cu platforma de mesagerie aleasă. Video-ul afirmă că iPager folosește „tehnologia de mesagerie învechită” pentru a „da mesaje pe Android”, invocând multe dintre dezavantajele percepute de a rămâne cu tehnologia SMS atunci când comunici cu telefoanele Android.

Google face glume pe seama ”inovației” Apple

Utilizarea continuă de către Apple a mesajelor SMS împiedică integrarea Android în câteva moduri, dar este și inversul. Cel mai faimos, există balonul verde atunci când trimiți mesaje unui utilizator Android de pe un iPhone. Există câteva bug-uri inerente chaturilor de grup între utilizatorii iOS și Android, iar imaginile trimise de pe telefoanele Android către iPhone tind să fie destul de pixelate. Acesta este încă un efect secundar al acestor probleme de interoperabilitate.

Mesajele RCS unu-la-unu au fost criptate end-to-end din 2021, discuțiile de grup urmând exemplul chiar luna trecută. Textele iMessage au fost de asemenea criptate de mult timp, dar numai de la iPhone la iPhone. Cel mai recent anunț Google scoate la suprafață o vulnerabilitate cu care se confruntă consumatorii atunci când trimit mesaje text pe sisteme de operare, deoarece acele texte SMS nu sunt criptate. În plus, mesajele text RCS pierd criptarea atunci când fac saltul către dispozitivele iOS. Oricine poate ghici de ce Apple ar trebui să facă această schimbare și nu Google, în ciuda faptului că RCS este un standard mai adoptat la nivel global.

Este puțin probabil ca acest video să convingă Apple să schimbe ceva.