Tehnologie

Giganții se întrec în AI: Cine vrea să „se ia la trântă” cu modelele de inteligență artificială populare

Fostul CEO Yahoo, Marissa Mayer, a anunțat recent lansarea aplicației de partajare a fotografiilor, Shine, pe bază de AI.

Mayer, care a fost președinte și director executiv al Yahoo din 2012 până în 2017, a început Lumi Labs împreună cu fostul coleg Enrique Munoz Torres în 2018.

În 2020, compania s-a rebranduit în Sunshine și a lansat primul său produs, Sunshine Contacts, o aplicație pentru iOS și Android care promite să ajute utilizatorii să-și organizeze contactele folosind algoritmi, datele utilizatorului și surse de date publice.

Shine, o aplicație pe bază de AI destul de controversată

Debutul Shine a fost întâmpinat cu opinii polarizate, unii lăudând promisiunea aplicației de a facilita partajarea intuitivă și ușoară a fotografiilor de grup, iar alții, precum Katie Notopoulos de la Business Insider, afirmând că „designul și conceptul lui Shine par a fi direct din 2009”.

Shine este o aplicație AI-powered pentru partajarea fotografiilor de grup pentru iPhone și web. Aplicația se axează pe partajarea fotografiilor direct cu prietenii și familia.

Aplicația, la fel ca Sunshine Contacts, se bazează pe AI pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului.

În cazul Shine, utilizatorii pot controla manual fotografiile din albumul partajat, eliminându-le pe cele pe care le consideră nepotrivite, sau pot folosi AI-ul pentru asta.

Cu permisiunea utilizatorului, aplicația poate analiza și fotografiile unei persoane pentru a căuta modele și a ajuta la identificarea grupurilor potrivite pentru partajarea imaginilor specifice.

Acest lucru este valabil și pentru ceilalți membri ai unui grup. Odată ce aceștia acceptă o invitație de a se alătura, ei pot permite aplicației să răsfoiască fotografiile, căutându-le pe cele potrivite pentru a le adăuga.

Aplicația Shine, acuzată că ar avea un aspect învechit

Shine poate fi util pentru utilizatorii care capturează în mod regulat fotografii la evenimente și uită să le partajeze.

Cu toate acestea, unele aplicații au deja abordat aceste probleme. De exemplu, aplicația de partajare a fotografiilor de grup Cluster a fost lansată acum mai bine de un deceniu.

Cu toate că interfața de utilizator și designul aplicației sunt considerate de mulți ca fiind învechite, Shine speră să se diferențieze prin implementarea AI și utilizarea fotografiilor cu rezoluție completă.