Tehnologie

Gata cu spionatul: Proprietarii de cazări nu mai au voie să instaleze camere de luat vederi

Airbnb a dat vestea cea bună: camerele de supraveghere vor fi interzise în toate listările sale de cazare din întreaga lume.

Compania de închirieri de proprietăți afirmă că își simplifică politica privind camerele de securitate, prioritarizând confidențialitatea clienților.

Airbnb dă lămuriri

„În trecut, Airbnb permitea utilizarea camerelor de supraveghere interioare în zonele comune ale listărilor, cum ar fi holurile și camerele de zi”, explică compania într-un comunicat de presă.

„Actualizarea acestei politici simplifică abordarea noastră și clarifică faptul că aceste camere de supraveghere nu sunt permise în interiorul listărilor, indiferent de locație, scop sau divulgarea anterioară”, spune, de asemenea, compania.

Airbnb a declarat că majoritatea listărilor de pe site-ul său nu raportează existența unei camere de securitate. Cu toate acestea, au existat incidente în care chiriașii au fost șocați să descopere camere ascunse.

Regula nu se va aplica soneriilor inteligente sau senzorilor de zgomot

Camerele de supraveghere pentru uși și alte camere exterioare, precum și monitoarele de decibeli de zgomot, vor fi în continuare permise. Cu toate acestea, Airbnb spune că va emite „reguli mai comprehensive” și pentru acele dispozitive.

„Scopul nostru a fost să creăm reguli noi, clare, care să ofere comunității noastre o mai mare claritate cu privire la ceea ce să se aștepte pe Airbnb”, spune Juniper Downs, șefa Politicii și Parteneriatelor Comunitare de la Airbnb.

„Aceste schimbări au fost făcute în consultare cu oaspeții noștri, gazdele și experții în confidențialitate, și vom continua să căutăm feedback pentru a ne asigura că politicile noastre funcționează pentru comunitatea noastră globală”, se mai arată în comunicat.

Gazdele vor trebui să divulge prezența și locația generală a oricăror camere exterioare înainte ca oaspeții să rezerve, iar acele camere nu vor fi permise să supravegheze spațiile interioare sau anumite spații exterioare în care oaspeții au nevoie de confidențialitate cum ar fi un duș exterior sau saună.

Politica va intra în vigoare la 30 aprilie pentru a oferi gazdelor timp să se conformeze noilor reguli.