Tehnologie

Galazy Z Flip5, de domeniul trecutului. Telefonul pliabil care te face să uiți de Samsung

Telefonul pliabil Phantom V de la Tecno pune un afișaj circular pe capacul său. De asemenea, este relativ accesibil.

În timp ce majoritatea producătorilor moderni de telefoane flip s-au concentrat pe maximizarea dimensiunilor ecranului exterior, un nou concurent a decis să inoveze cu unul circular. După modelul său pliabil de la începutul acestui an, Tecno din China a dezvăluit și primul său telefon flip, Phantom V Flip 5G, care încearcă să iasă în evidență oferind un afișaj AMOLED extern rotund.

Chiar dacă Huawei P50 Pocket a fost primul telefon cu clapetă care a avut o caracteristică similară, omologul lui Tecno vine la un 1,32 inci mai practic și un 352ppi puțin mai clar, ceea ce ar trebui să se traducă în selfie-uri mai ușoare, notificări mai bogate și widget-uri mai manevrabile – și anume vremea, înregistrare audio, temporizator și multe altele.

Phantom V Flip 5G, noua senzație a pliabilelor

Phantom V Flip este alimentat de cipul MediaTek Dimensity 8050 5G, așa că va merge cap la cap cu Moto Razr în segmentul de gamă medie. La fel ca în cazul dispozitivelor recente Tecno, acesta are un preț competitiv – la aproximativ 600 de dolari, deși este disponibil inițial doar în India, urmând să se lanseze pe mai multe piețe, mai târziu. De asemenea, ai serviciile Google preinstalate pe acesta, spre deosebire de majoritatea prietenilor săi din orașul natal. Ca bonus, HiOS 13.5 de la Tecno (bazat pe Android 13) vine cu propriul asistent vocal, „Ella”, care are ChatGPT încorporat.

În ciuda prețului, fișa cu specificații nu dezamăgește aici. Phantom V Flip are 14,95 mm grosime când este pliat și 6,95 mm grosime când este deschis. La 195 g, acesta se dovedește a fi cel mai greu dispozitiv din categoria telefoanelor flip până în prezent. Acest lucru este oarecum justificat de bateria rezonabilă de 4.000 mAh (Galaxy Z Flip 5 de la Samsung are doar 3.700 mAh), care acceptă încărcare rapidă de 45 W – 15 minute vor reumple o baterie epuizată la 50 la sută sau aștepti 45 de minute pentru o încărcare completă. Din păcate, nu există încărcare wireless aici.