Tehnologie

Funcție nouă la Windows 11: de ce îți va da bătăi de cap

Windows 11 are acum widget-uri care îți permit să monitorizezi modul în care funcționează sistemul tău, deși modalitatea de a le pune în funcțiune poate fi destul de greoaie.

Problema este că vin ca parte a unei noi aplicații introduse pentru Windows 11, care este, în prezent, în previzualizare, numită Dev Home.

După cum sugerează și numele, acesta este pentru dezvoltatori, dar are o opțiune suplimentară interesantă.

După cum informează, de altfel, Ghacks, Dev Home îți permite să adăugi widget-uri pentru monitorizarea resurselor sistemului, ceea ce înseamnă că poți vedea dintr-o privire pe panoul de widget-uri cum funcționează în prezent CPU-ul, GPU-ul, memoria sistemului sau rețeaua.

Acestea sunt, practic, aceleași informații disponibile și în Task Manager, de la Windows 11, doar că un pic mai profi.

După cum îți vei putea da seama, accesul în Task Manager este un proces ușor complicat, deși există comanda Ctrl+Shift+Escape la îndemână.

Evident, această aplicație este creată special pentru dezvoltatori, așa că consumatorii de rând nu vor dori să o folosească ca atare, cel mai probabil.

Cu toate acestea, cu siguranță nimic nu îl împiedică pe utilizatorul mediu să instaleze aplicația de previzualizare Dev Home, dacă simte nevoia.

Cât de mult merită, de fapt, să folosești Dev Home, de la Windows 11

Pentru cei care sunt cu adevărat dornici să vadă datele resurselor sistemului pe panoul de widget-uri, este cel puțin bine să aibă opțiunea la îndemână.

Sperăm că, dacă Microsoft consideră că aceasta este o opțiune destul de populară, presupunând că este, desigur, și ne putem imagina că va avea o oarecare influență printre fanii widget-urilor, atunci poate că va primi mai multă atenție.

Reține că, în prezent, ni se spune că actualizarea acestor widget-uri în timp real nu pare să funcționeze corect. Totuși, luând în calcul că aplicație este încă în stadiul de teste, să îi dăm timp să crească și, de ce nu, să ne uimească pe viitor – sau nu.