Tehnologie

Cum iau imaginile create de AI pâinea de la gura creatorilor de fotografii de stock: fenomenul îngrijorător

În datele compilate recent, s-a arătat că imaginile generate de inteligența artificială au parte de performanțe mai bune decât fotografiile de pe Adobe Stock, spre exemplu.

Adobe Stock este, în prezent, singurul site mare care acceptă imagini AI de la colaboratori și, deși este încă devreme și datele nu sunt cuprinzătoare, semnele sunt că media sintetică se descurcă bine decât omul.

Stock Performer, un site web analitic pentru fotografi de stoc, a compilat datele într-o postare recentă pe blog, unde a descoperit că venitul mediu pe imagine, pe lună, pentru imaginile AI este de patru ori și jumătate mai mare decât fotografiile create clasic.

Cifrele vorbesc de la sine

Stock Performer a constatat că venitul oricărui fișier media de pe Adobe Stock era în medie de 3,75 cenți. Dar imaginile generate de inteligență artificială returnează mai bine de 17 cenți.

În plus, venitul pe descărcare pentru imaginile AI este de 1,94 de dolari, în comparație cu orice alt fișier care este de 1,22 de dolari.

Cu toate acestea, imaginile AI nu depășesc fotografiile în toate cazurile. Rata de vânzare este de 13% pe Adobe Stock pentru toate fișierele, în timp ce imaginile generate de AI au o scădere de 9%.

„Este încă devreme. Probabil că vom posta o actualizare la un moment dat și ne așteptăm ca cifrele să fie foarte diferite. Deci, acesta este, mai degrabă, un instantaneu preliminar și nu un verdict final”, scrie autorul blogului.

Cu toate acestea, Stock Performer vorbește despre o „goană” AI și speculează că Adobe Stock primește atât de multe adăugări de imagini AI încât nu mai face față.

În cazul în care ai nevoie de lămuriri, ingineria promptă, disciplina de instruire a modelelor de sinteză a imaginii, cum ar fi Midjourney, reprezintă o abilitate asemănătoare fotografiei. Așadar, cumpărătorii vor continua să apeleze la site-uri web de stock și să cumpere imagini AI, iar tendința va fi, mai mult mai sigur, ascendentă.