Tehnologie

Funcția vocală de la ChatGPT este disponibilă pentru utilizatori: Cum vorbești gratis cu chatbot-ul de la OpenAI

Funcția de chat vocal de la ChatGPT este disponibilă pentru utilizatori gratuit. Acum poți avea conversații cu ChatGPT, chiar dacă nu plătești pentru asta.

ChatGPT vocal

OpenAI a introdus chat-urile vocale cu ChatGPT pe Android și iOS încă din septembrie, oferind utilizatorilor opțiunea de a avea conversații reale cu chatbot-ul, dacă doresc. Compania a setat funcția disponibilă doar pentru abonații Plus și Enterprise atunci, totuși, cu promisiunea că o va lansa, în cele din urmă, altor grupuri de utilizatori. Acum, co-fondatorul OpenAI, Greg Brockman, a anunțat pe X că discuțiile vocale pe ChatGPT au început să fie difuzate pentru toți utilizatorii de pe mobil, în mod gratuit.

Când compania a introdus pentru prima dată chat-urile vocale, a recunoscut că această capacitate de a crea „voci sintetice realiste din doar câteva secunde de vorbire reală” prezintă noi riscuri. S-ar putea, de exemplu, să permită actorilor rău intenționați să se folosească de personalități publice sau de oricine doresc.

Vezi și: Nu cere pensie, mărire de salariu și nici concediu de odihnă. Angajatul ideal ChatGPT îi sperie pe europenii plini de „drepturi”. Ce sunt nevoite să facă guvernele

Vezi și: Pentru ce folosește lumea ChatGPT. Patru din zece oameni fac asta

Drept urmare, compania a decis că funcția vocală a ChatGPT se va concentra pe conversații. Este alimentat de un model text-to-speech care poate genera „audio asemănător uman doar din text și câteva secunde de exemplu de vorbire”. OpenAI a lucrat cu actori vocali pentru a crea capacitatea și oferă cinci voci diferite din care să aleagă.

Cum funcționează

Ar putea dura ceva timp înainte ca funcția să ajungă la conturile tuturor. Nu este destul de clar dacă utilizatorii trebuie să se înscrie pentru a o putea accesa, dar abonații care plătesc serviciul au trebuit să o activeze accesând Setări și apoi la Funcții noi, când au fost lansate chat-urile vocale pentru aceștia.

Brockman a anunțat lansarea la scară largă a capacității, după ce își părăsise deja postul de președinte al OpenAI. El a demisionat din proprie inițiativă după ce consiliul de administrație al companiei l-a concediat pe Sam Altman din funcția de CEO, provocând haos cu membrii seniori ai personalului care și-au dat demisia în semn de protest și ceilalți angajați amenințând să demisioneze dacă nu este reangajat. La scurt timp după ce a făcut anunțul, OpenAI a anunțat că Altman și Brockman au fost reangajați și vor reveni la posturile lor.

Vezi și: ChatGPT devine din ce în ce mai bun. Ce e nou, cum te ajută să creezi și să lucrezi