Tehnologie

Funcția Instagram care mai mult rău îți face, decât bine. Ce se întâmplă cu fotografiile tale

O setare setarea care stă îngropată adânc în meniul aplicației Instagram pare să le dea bătăi de cap utilizatorilor.

Conform meniului de setări al Instagram, atunci când comutatorul este activat, se asigură că un utilizator „încarcă întotdeauna fotografii și videoclipuri de cea mai înaltă calitate, chiar dacă încărcarea durează mai mult”.

Cu toate acestea, când comutatorul este dezactivat, așa cum este implicit în setările aplicației foto, Instagram va „ajusta automat calitatea încărcării pentru a se potrivi condițiilor rețelei”.

Prin urmare, dacă conexiunea la telefon este slabă, Instagram va comprima o fotografie exact așa cum crede de cuviință.

Și este foarte probabil ca dacă un utilizator nu a activat niciodată personal această setare „încărcați întotdeauna la cea mai înaltă calitate” sau dacă a schimbat dispozitivele și a descărcat Instagram de la zero, de exemplu, această setare este dezactivată automat pentru el pe aplicația.

Deci, chiar dacă fotografiile și videoclipurile unui utilizator pot fi inițial de înaltă calitate pe iPhone sau Android, este posibil ca imaginile să nu fie încărcate la acest nivel până în momentul în care sunt postate pe Instagram.

Utilizatorii trebuie să se înscrie manual pentru a încărca fotografii și Reels la cea mai înaltă calitate.

Cum să încarci fotografii de cea mai înaltă calitate pe Instagram

Pentru a verifica dacă această setare este dezactivată și activată, utilizatorii trebuie să deschidă Instagram, să acceseze profil și să atingă pictograma cu trei linii din colțul din dreapta sus al aplicației.

Utilizatorii vor trebui apoi să continue și să selecteze „Setări și confidențialitate”, ca mai apoi să deruleze în jos în opțiunile meniului „Setări și confidențialitate” și să atingă „Utilizarea datelor și calitatea media”.

Vor fi apoi direcționați către un meniu care îi oferă opțiunea de a „încărca la cea mai înaltă calitate” și va trebui să comute această setare la dreapta pentru a o activa.