Tehnologie

Filtrul TikTok, bazat pe inteligență artificială, care te face de nerecunoscut chiar și pentru mama ta

Un nou filtru TikTok, pe bază de inteligență artificială (AI), i-a șocat pe utilizatori, din pricina faptului că se dovedește a fi mult prea realist, aproape periculos de realist.

Filtrul de frumusețe TikTok numit „Bold Glamour” a devenit viral pe platforma de socializare în ultimele săptămâni și a fost folosit în peste 5,9 milioane de videoclipuri, până în prezent.

Filtrul folosește cea mai recentă tehnologie de învățare automată pentru a mapa fața unui utilizator TikTok și pentru a-i modifica în mod convingător aspectul, astfel încât să-l facă mult mai frumos decât în realitate și, poate, de nerecunoscut chiar și pentru părinții săi.

Filtrul programat de AI este atât de real încât i-a lăsat pe utilizatorii TikTok incapabili să facă diferența între realitate și ficțiune, ceea ce ar putea să fie o problemă, în viitor.

Unii utilizatori cred că acest filtru TikTok ar trebui interzis

„Acest filtru trebuie interzis”, a declarat influențatorul Twitch Keify Bankhead, într-un clip.

Într-un alt videoclip, care a strâns peste 8,6 milioane de vizualizări, creatoarea de conținut Rosaura Alvarez spune: „Aceasta este problema… Nici măcar nu mai poți spune că este un filtru”.

Creatorul Effecthouse, Luke Hurd a explicat că ar fi fost nevoie de o echipă de personal de la TikTok, mai degrabă decât de un creator individual, pentru a dezvolta un filtru atât de precis.

El a mai spus că filtrul Bold Glamour rareori se defectează pentru că folosește procesarea imaginii AI.

Filtrele de frumusețe de pe rețelele sociale pot avea un impact periculos asupra utilizatorilor. Într-un document intern, Meta a dezvăluit că este conștientă de efectele toxice și dăunătoare pe care le au aplicațiile de acest tip asupra femeilor.

Documentul a raportat că „treizeci și doi la sută dintre fetele adolescente au spus că atunci când se simțeau dezamăgite de aspectul fizic, Instagram le făcea să se simtă și mai rău”.

@ros.july ❗️do not trust what you see on TT #fyp #trend #fake #filter #fakebeauty ♬ If you see this follow me lol – Mary🪬