Tehnologie

Facebook fură o pagină de la Facetime: dacă aveai iPhone, puteai să faci deja asta

Meta îți permite acum să efectuezi apeluri video folosind un avatar de desene animate.

Nu este un secret că multora nu le plac apelurile video. Cine vrea să-și pieptene părul doar ca să răspundă la telefon? Meta a răspuns dorințelor noastre și a oferit un set de instrumente care aduce avatare de desene animate în lumea videoconferințelor.

Noua funcție de la Meta

Compania încadrează aceasta ca o „a treia opțiune” care se află între un apel doar audio și un apel video complet. Astfel, poți participa la conversații video, dar va fi avatarul tău pe care îl vor vedea ceilalți participanți, lăsându-te liber să porți o mască de față sau să stai în dezordinea dintr-un apartament neîngrijit. Funcția este disponibilă acum pentru utilizatorii de Messenger și Instagram.

Meta s-a concentrat în mod constant pe sistemul său de creare a avatarului, anunțând recent că utilizatorii au făcut peste un miliard de avataruri. Creatorul de avatar permite un simulacru digital aproape perfect al feței și corpului tău real. Sistemul a fost creat inițial pentru a fi utilizat în aplicații VR, dar de atunci s-a mutat pe smartphone-uri și altele asemenea.

Este demn de remarcat faptul că creatorul de avatar îți permite să atașezi câteva picioare la sinele tău digital, dar aceste picioare nu vor apărea atunci când efectuezi apeluri video. Meta spune că lucrează constant pentru a îmbunătăți sistemul de creare a avatarului, cu animații mai realiste și texturate care vor veni în viitor. De asemenea, nu există nicio regulă care să spună că avatarul tău digital trebuie să arate ca tine, așa că nu ezita să-ți apelezi video prietenii, fiind o lamă care vorbește.

Avatarurile au fost întotdeauna o modalitate excelentă de a anima o conversație, dar uneori o imagine statică se simte puțin… plată. Indiferent dacă vrei să dai cuiva degetul mare în sus, să aplauzi sau să faci un facepalm atunci când împărtășești o poveste jenantă, Meta a vrut să pună puțin mai multă acțiune în acestea.