Tehnologie

Eroarea gravă de la X la care Elon Musk ”ridică din umeri”: Ce s-a întâmplat cu fotografiile vechi

O eroare a făcut ca mai multe imagini să dispară de pe fostul Twitter, actualul X. Hyperlinkurile au fost, de asemenea, afectate de situație.

Spre exemplu, celebrul selfie făcut de Ellen DeGeneres, la premiile Oscar din 2014, care a devenit cea mai distribuită fotografie de pe platformă, a dispărut, dar a fost republicată în mod misterios ulterior.

La fel de ciudat, o fotografie distribuită masiv, postată de președintele Barack Obama după ce a câștigat alegerile, în 2012, a dispărut, la rându-i, ca mai apoi să reapară. Aceste două fotografii par să fie printre puținele încă vizibile pe X din acea perioadă.

X „înghite” istoria Twitter

Compania deținută de Elon Musk nu a comentat multă vreme dispariția fotografiilor, lăsându-i pe unii să speculeze că X încearcă să economisească bani.

Musk a scris pe Twitter recent: „Adevărul trist este că nu există rețele de socializare perfecte, în acest moment. S-ar putea să eșuăm, așa cum mulți au prezis, dar vom face tot posibilul să remediem situația”.

„Chiar dacă este o eroare, realitatea este că situația nu s-a întâmplat peste noapte. Deci, fie este direct o decizie a lui Elon, accidentul nefericit al unei decizii luate de Elon, fie nu a fost rezolvată deoarece echipa de ingineri este supraîncărcată/prost echipată din cauza unei decizii luate de Elon”, au comentat analiștii.

Ca idee, dacă un utilizator a postat zilnic în ultimii nouă ani, este practic imposibil să derulezi până în 2014, ca să observi dacă ceva i-a fost șters. Cu toate acestea, poți accesa o comandă rapidă tastând „From:[numele tău de utilizator] until:2014-01-01”, în bara de căutare Twitter.

În cazul în care un utilizator dorește să-și salveze fotografiile de pe platformă, își poate descărca arhiva Twitter, salvând toate tweet-urile și fotografiile conținute în ele.

„În weekend, am avut o eroare care ne-a împiedicat să afișăm imagini de dinainte de 2014. Nu s-au pierdut imagini sau date. Am remediat eroarea, iar problema va fi complet rezolvată în zilele următoare”, se arată într-un comunicat recent al companiei.