Tehnologie

Doar asta nu ai vrut pe Instagram: Inteligența artificială se bagă, la propriu, în conversațiile tale

Meta își introduce chatbot-ul AI în conversațiile directe de pe Instagram.

AI devine enervantă pe Instagram

Meta, compania din spatele Instagramului, a decis să introducă în conversațiile directe de pe platforma sa chatbot-ul AI general, Meta AI. Această mișcare vine ca urmare a eforturilor continue ale companiei de a integra tehnologia AI în produsele sale, încercând să ofere utilizatorilor o experiență mai interactivă și utilă.

Odată cu apariția chatbot-ului Meta AI în mesajele directe ale utilizatorilor Instagram, aceștia au observat posibilitatea de a interacționa cu un asistent virtual care poate răspunde la întrebări, scrie poezii și genera imagini cu doar un simplu prompt text. Această funcționalitate a fost deja implementată în alte produse Meta, precum Facebook Messenger și WhatsApp, iar adăugarea ei pe Instagram nu vine ca o surpriză.

Testarea publică a acestei funcționalități a fost confirmată de un purtător de cuvânt Meta pentru Engadget, cu mențiunea că nu toți utilizatorii au încă acces la această facilitate. Chatbot-ul Meta AI pare să fie accesibil fie din bara de căutare a Instagramului, fie din caseta de mesaje directe, oferind utilizatorilor posibilitatea de a iniția conversații și de a beneficia de serviciile oferite de acesta.

Cum funcționează

Interacțiunea cu chatbot-ul Meta AI este simplă și intuitivă, utilizatorii putând solicita definiții pentru cuvinte, sugestii pentru titluri de știri sau generarea imaginilor, precum câini pe skateboard-uri. Totuși, un aspect interesant evidențiat de unul dintre utilizatorii platformei a fost faptul că funcționalitatea chatbot-ului în Instagram nu este specifică acelei platforme, ci este identică cu cea din alte aplicații deținute de Meta.

În ciuda acestei observații, utilizatorii au acces la o gamă largă de acțiuni pe care chatbot-ul le poate executa, de la recomandări pentru gestionarea datoriilor la sfaturi pentru călătorii cu puncte de loialitate. Această adaptabilitate a chatbot-ului Meta AI pare să ofere utilizatorilor o experiență personalizată și variată, chiar și în cadrul unei singure aplicații.

În concluzie, introducerea chatbot-ului Meta AI în conversațiile directe de pe Instagram demonstrează angajamentul continuu al Meta față de inovație și îmbunătățirea experienței utilizatorilor, aducând tehnologii avansate de AI mai aproape de comunitatea sa globală de utilizatori.