Tehnologie

Cum verifici calitatea aerului, pe Google Maps: metoda simplă

Din capul locului, este cunoscut faptul că vara nivelurile de poluare sunt în creștere. Așadar, cum știm atunci când o zonă este poluată excesiv, fără a ne instala zeci de aplicații suplimentare care să ne încarce telefoanele?

În cazul în care nu știai, poți afla care este nivelul de calitate al aerului direct de pe aplicația pe care oricine o are pe telefon, numită Google Maps.

Google Maps te ajută afli cât de curat sau murdar este aerul în zona în care te afli. În acest fel, îți poți pregăti corespunzător plămânii, dacă situația o cere.

Din fericire, Google Maps vine cu un instrument gratuit și simplu pentru a verifica calitatea aerului din cartierul tău.

Stratul de calitate a aerului se află deasupra Hărților Google pe care le cunoști deja și folosește o scară simplă cu coduri de culori pentru a arăta cât de curată sau murdară este zona într-o zonă acceptată.

Ce trebuie să faci ca să verifici calitatea aerului cu Google Maps

Iată cum poți verifica simplu care este calitatea aerului, în Google Maps: deschizi aplicația pe mobil sau pe desktop, mărești locația care te interesează, deschizi meniul din straturi și atingi zona marcată sub denumirea de calitatea aerului

Pe desktop, meniul de straturi este în stânga jos. Aici vei găsi o casetă pe care scrie „Straturi” cu aceeași pictogramă pătrată. Treci cu mouse-ul peste pătrat, apoi dă click pe opțiunea Mai multe, din dreapta.

Stratul de calitate a aerului suprapune diferite fragmente de informații pe harta standard Google. Penele de fum sunt prezentate atunci când au loc, dar accentul principal este reprezentat de punctele codificate de culori.

Aceste puncte sunt codificate în funcție de intensitate, de la verde la violet. Verdele este aer de bună calitate, galbenul este moderat și portocaliul este desemnat „nesănătos pentru grupurile sensibile”. Roșu este nesănătos pentru toată lumea, maro este foarte nesănătos, iar violetul este periculos.