Tehnologie

Cum te transformi în păpușa Barbie: Nokia „resuscitează” încă o relicvă nostalgică, dar pe roz și fără funcții smart

Producătorul de telefoane Nokia anunțat colaborarea oficială cu Mattel, la MWC, care se desfășoară la Barcelona, în aceste zile.

Barbie încă atrage atenția

Dacă te-ai întrebat când vor înceta, în sfârșit, giganții din tehnologie să încerce să profite de nebunia legată de păpușile Barbie, de la Mattes, răspunsul este destul de simplu: nu foarte curând, din păcate.

HMD (sau, pe „lung”, Dispozitive Mobile Umane), care a fabricat telefoanele Nokia în ultimii ani, a anunțat la MWC că s-a asociat cu Mattel pentru a lansa, în această vară, un telefon flip Barbie oficial. Va fi roz, evident, cu un strop de „glamour”, ori cel puțin așa se anunță.

Estetic, seamănă destul de mult cu un Motorola Razr roz aprins original din anii 2000. Însă, în timp ce acel telefon în cele din urmă a fost readus în viață sub forma unui smartphone pentru era pliabilă modernă, telefonul Barbiei păstrează lucrurile destul de simple, ca nu care-cumva să te obișnuiești cu tehnologia aplicată pe design-uri vintage prea mult.

Ce știm despre noul telefon Barbie, de la Nokia

În linii mari, va fi un telefon cu funcții de bază, ca acum 20 de ani, nu un smartphone, iar HMD îl va promova ca un accesoriu orientat către „stil, nostalgie și o detoxifiere digitală foarte necesară”.

HMD nu a dezvăluit încă prea multe despre el, cum ar fi prețul sau fotografii reale, dar compania spune că intenționează să dea mai multe detaluu despre telefonul flip Barbie la MWC, deci probabil vom vedea mai multe despre el pe măsură ce săptămâna se va derula.

Majoritatea oamenilor s-ar putea să nu fie încă pregătiți să renunțe complet la smartphone-urile lor, dar dacă ești în căutarea unui telefon temporar, acesta este, probabil, unul dintre cele mai drăguțe pe care le-ai putea cumpăra, mai ales dacă, din întâmplare, ești fan înrăit Barbie.

Rămâne de văzut cât de mult ar putea să prindă a public un astfel de telefon de la Nokia, în condițiile în care smartphone-urile sunt, în 2024, parte din natura noastră.