Tehnologie

Cum te ajută inteligența artificială să-ți planifici vacanțele. Care sunt, totuși, riscurile

Este evident că tehnologia și inteligența artificială au adus schimbări semnificative în industria călătoriilor și a ospitalității.

Cu ajutorul internetului și a dispozitivelor mobile, rezervările online au devenit norma, iar consumatorii au acces la o gamă largă de opțiuni și informații pentru planificarea călătoriilor lor.

Conform studiului Euromonitor citat, previziunea că 66% din rezervări se vor face online în 2023, iar 35% din vânzările online vor fi realizate prin intermediul telefonului mobil arată impactul semnificativ al tehnologiei asupra comportamentului consumatorilor.

Totuși, odată cu creșterea digitalizării, apare și o preocupare crescută cu privire la protecția datelor personale. Cu atât mai multe informații sunt colectate și utilizate pentru personalizarea experiențelor de călătorie, cu atât mai importantă devine securitatea și protecția acestor date.

Devine, astfel, crucial ca industria de călătorii să se asigure că datele consumatorilor sunt gestionate cu responsabilitate și securitate pentru a câștiga și menține încrederea clienților.

Schimbările aduse de inteligența artificială și tehnologia avansează rapid în industria de călătorii, dar trebuie gestionate într-un mod etic și responsabil pentru a se asigura că beneficiile aduse de aceste tehnologii nu afectează confidențialitatea și securitatea datelor personale ale consumatorilor.

Din ce în ce mai mulți oameni apelează la ChatGPT pentru sarcinile zilnice

Lansat în noiembrie 2022 de către OpenAI, cu sprijinul Microsoft, ChatGPT a avut o ascensiune rapidă și impresionantă, ajungând la 100 de milioane de utilizatori în doar două luni.

Popularitatea sa se datorează în principal capacității sale de a crea conținut sub formă de text sau vizual, de a răspunde la întrebări și de a oferi recomandări într-un mod natural.

Conform descrierii oficiale a ChatGPT, acesta este un model de limbaj capabil să execute o gamă largă de sarcini legate de procesarea și generarea de limbaj natural.

Apariția acestei tehnologii AI a marcat o nouă fază accelerată de automatizare într-o varietate de domenii, de la operațiuni și comunicare la marketing, promovare, vânzări, dezvoltare de cod și chiar sustenabilitate.

Această transformare are un impact semnificativ asupra modului în care organizațiile și indivizii își desfășoară activitățile și utilizează tehnologia pentru a obține eficiență și inovație, inclusiv atunci când vorbim despre ospitalitate.