Tehnologie

Cum scapi de aplicații în Windows, dacă nu mai ai nevoie de el

Dacă nu mai ai nevoie de o aplicație pe Windows 11, dar nu mai ai loc, poate că n-ar fi rău să dezinstalezi una pe care nu o mai folosești.

Există mai multe moduri de a elimina aplicații pe Windows 11, după cum vei vedea în cele ce urmează.

Vezi și: De unde vine numele Windows din Microsoft Windows: ce înseamnă de fapt

Prima metodă

Windows 11 oferă o modalitate la îndemână de a dezinstala programe din meniul Start. Pentru a începe, dă click pe butonul Start, apoi selectează „Toate aplicațiile” în colțul din dreapta sus al meniului.

Pe ecranul „Toate aplicațiile” din meniul Start, localizează aplicația pe care vrei să o instalezi în lista de aplicații. Când o găsești, dă click dreapta pe pictogramă și selectează „Dezinstalare”, din meniul respectiv.

Dacă vorbim despre este o aplicație Windows Store, vei vedea o fereastră pop-up de confirmare. Dă click pe „Dezinstalare” și asta e tot.

Vezi și: Windows 11 se schimbă iar: ce este nou, cum te ajută

Alte metode la fel de eficiente

În cazul în care aplicația pe care o dezinstalezi este o aplicație clasică Win32, Panoul de control se va deschide la pagina „Programe și caracteristici”.

Pe acest ecran, localizează aplicația, selecteaz-o, apoi click pe „Dezinstalare” din bara de instrumente chiar de deasupra listei de aplicații.

De asemenea, poți dezinstala cu ușurință o aplicație folosind Setările Windows.

Mai întâi, deschide Setări Windows apăsând Windows+i pe tastatură, apoi click „Aplicații” în bara laterală, apoi „Aplicații și funcții”.

Dacă Setări îți cere o confirmare, dă click pe ea, iar aplicația va fi dezinstalată dacă este o aplicație Windows Store.

Dacă este o aplicație Win32, va trebui să apeși „Da” într-o altă fereastră de confirmare, iar programul se va dezinstala.

Pentru moment, Windows 11 include, în continuare, interfața veche a panoului de control, deși Microsoft își mută încet-încet o mare parte din funcționalitatea în aplicația Setări.

Dacă preferi să dezinstalezi o aplicație prin Panoul de control, deschide mai întâi Panoul de control, apoi dă clic pe „Dezinstalați un program”.

Pe pagina „Programe și caracteristici”, parcurge lista de aplicații și găsește programul pe care vrei să îl elimini. Când găseștiaplicația, selecteaz-o și apasă „Dezinstalare” din bara de instrumente situată chiar deasupra listei. Confirmi și ai terminat.

Vezi și: Windows 11 se schimbă, din nou: ce se întâmplă cu File Explorer