Tehnologie

Cum îți pregătești mâncarea cu inteligența artificială: când se lansează Samsung Food, platforma bazată pe AI

Se lansează Samsung Food. Platformă bazată pe inteligență artificială va fi lansată la IFA 2023.

Samsung se pregătește să introducă o platformă inovatoare de integrare a alimentelor numită Samsung Food la evenimentul IFA 2023, principala expoziție de electronice de larg consum din Europa. Pregătită să aibă loc la Berlin, pe 1 septembrie, lansarea va marca un pas semnificativ pentru gigantul tehnologic. În timpul unei conferințe de presă la IFA din 31 august 2023, Samsung își va dezvălui noile produse.

Samsung Food, noul mod inteligent de a-ți prepara mâncarea

Samsung Food este o platformă bazată pe inteligență artificială, concepută pentru a oferi o călătorie culinară personalizată utilizatorilor de electrocasnice Samsung. Cu funcții care variază de la descoperirea și depozitarea rețetelor până la planificarea meselor, gătitul și partajarea conținutului, Samsung Food consolidează toate aceste funcții într-un singur loc unificat, conectându-se cu dispozitive de bucătărie precum frigiderul Family Hub și cuptorul BESPOKE AI.

Potrivit SamMobile, platforma va simplifica pregătirea mesei prin acordarea accesului la un depozit vast de aproximativ 160.000 de rețete. Folosind inteligența artificială, poate chiar identifica ingredientele stocate în frigiderele utilizatorilor, generând sugestii de alimente personalizate – este chiar posibil să arhivezi rețete în secțiunea „Rețetele mele” pentru utilizare ulterioară.

Utilitatea Samsung Food se extinde la competența de gătit a utilizatorilor, oferind îndrumări potrivite cu nivelul de calificare, durata de gătit și disponibilitate. Rețetele personalizate se vor sincroniza cu aparatele de bucătărie, simplificând procesul de gătit prin auto-configurarea setărilor optime, cum ar fi temperaturile de gătit.

Accesibilă în prezent prin intermediul dispozitivului mobil și al centrului Bespoke Refrigerator, funcția de rețetă personalizată a Samsung Food va primi în curând actualizări. Sunt în curs de desfășurare planuri pentru a lega Samsung Food cu Samsung Health, permițând utilizatorilor să-și alinieze mesele cu preferințele de sănătate. Integrarea „Vision AI” (o tehnologie care permite utilizatorilor să evalueze conținutul nutrițional al unui aliment prin simpla fotografiere) este o altă caracteristică uriașă care va fi implementată în viitor.

Lansarea aplicației va cuprinde 104 de țări și va accepta 8 limbi, devenind disponibilă pe Google Play Store și App Store.