Tehnologie

Cum instalezi Windows 11 gratis: metoda simplă, fără licență, acceptată de Microsoft

De ani de zile, instalarea oricărei variante de Windows a necesitat o licență agreată de Microsoft. Practic, așa știau ei că tu ai plătit pentru beneficiul de a le folosi produsele. Totuși, se poate să trece de rigori, după cum îți vom explica în cele ce urmează.

Poți crea o unitate de instalare folosind un stick USB pentru a pune Windows, chiar și pe un computer neacceptat, cu soluțiile potrivite.

Odată ce instalarea este finalizată, Windows va raporta că nu a fost activat. Activarea Windows înseamnă achiziționarea unei licențe și utilizarea acesteia.

La fel ca în cazul utilizării Windows 10 fără o licență, nu există, nici în acest caz, o listă prea mare de dezavantaje.

Micile dezavantaje ale instalării Windows fără licență

Cel mai evident semn că Windows 11 nu este activat este filigranul „Activare Windows” care apare în colțul din dreapta jos al ecranului, care ar putea să te deranjeze din punct de vedere vizual.

De asemenea, vei vedea mesaje cum că Windows 11 nu este activat în aplicația Setări și diferite submeniuri, cu un link de „Activați acum”. Vei primi, de asemenea, niște notificări pop-up care îți vor reaminti că Windows nu este activat și Microsoft ar prefera să faci, totuși, asta.

Poate un pic mai neplăcut de atât, vei pierde accesul la majoritatea opțiunilor de personalizare.

Cu toate acestea, poți alege dintre șase teme predefinite din partea de sus a meniului Personalizare din aplicația Setări, dacă nu ești foarte pretențios.

În afara dezavantajelor menționate mai sus, Windows nu va fi afectat, în mare măsură, de decizia de a-l activa sau nu.

De asemenea, vei avea acces la Windows Update, care este primul lucru pe care ar trebui să-l utilizezi după o nouă instalare. În plus, poți accesa Microsoft Store și descărca aplicații după bunul plac.

Dacă ai deja o copie validă a Windows 10 și computerul tău îndeplinește cerințele pentru Windows 11, poți utiliza Windows Update pentru a face upgrade la Windows 11 gratuit.

Pur și simplu deschizi Windows Update sub Setări – Actualizare și securitate pe Windows 10, apoi dai click pe butonul „Căutați actualizări” urmat de butonul „Descărcați și instalați”.

Dacă preferi să rămâi cu Windows 10, este în regulă. Microsoft a promis că va susține sistemul de operare cu actualizări de securitate până în octombrie 2025. Nu același lucru se poate spune despre sistemele de operare un pic mai vechi de 10.