Tehnologie

Adevărul despre laptopurile de gaming: cât de bune sunt, de fapt

Probabil știi deja că alegerea unui laptop de gaming în locul unui computer desktop de gaming înseamnă să ai performanțe mai mici, dar cât de mare este exact acest decalaj, de fapt?

Dacă este să compari laptop-urile de ultimă generație, cum ar fi MSI Titan GT77, cu cel mai bun PC desktop pe care îl poți construi de la zero, decalajul de performanță este enorm, evident.

Desktop versus laptop

De exemplu, în timp ce GT77 echipat cu un 3080 Ti mobil obține doar 30k în 3DMark Fire Strike, un sistem desktop 3090 Ti ar trebui să bifeze mijlocul 50K.

În mod clar, cele mai bune PC-uri desktop bat cele mai bune laptopuri.

Laptopurile de gaming mainstream, cum ar fi Razer Blade 15, vor ține cu ușurință pasul cu computerele de gaming actuale de gamă medie. Modelul 3070 Ti oferă performanțe foarte asemănătoare cu desktop-ul RTX 3060 Ti.

Chiar și la capătul accesibil al spectrului laptopurilor de gaming, există o mulțime de performanțe utilizabile la prețuri rezonabile.

De exemplu, un laptop de gaming echipat cu un afișaj de 1080p și GTX 1660 Ti va egala sau depăși, probabil, Xbox Series S.

Dacă te încumeți să cheltui aceeași sumă de bani pe un laptop de gaming ca și pe un desktop de gaming, vei obține mai multă performanță de la desktop-ul de gaming pentru bugetul respectiv.

Totuși, în cazul laptopului primești un device subțire, portabil, eficient din punct de vedere energetic, care oferă o experiență acceptabilă spre grozavă.

Avantajul unui desktop este că poți schimba componentele mai ușor, când vrei. Efectiv, în timp, poți reface total computerul, pe măsură ce faci rost de bani pentru a cumpăra ram, plăci video și orice altceva.

Așadar, pentru unii oameni, achiziționarea unui laptop nou pentru jocuri la fiecare trei până la cinci ani poate să nu fie diferită de actualizarea computerelor desktop în aceeași perioadă de timp.

În concluzie, rămâne la latitudinea fiecăruia ce alege, atunci când ia în considerare un computer pentru gaming.