Tehnologie

Cum folosești Google One și salvezi tot ce ai pe telefonul tău Android

Fiecare cont Google include 15 GB de spațiu de stocare partajat în Gmail, Google Drive și Fotografii.

Potrivit Google, singurele fișiere care nu îți consumă spațiul liber sunt articolele „Partajate cu mine” și fotografiile sau videoclipurile pentru care s-a făcut backup în calitate de economisire stocare sau calitate Express înainte de 1 iunie 2021.

Vezi și: Google te ajută să elimini informații sensibile despre tine de pe internet. Cum face asta

De unde începi cu Google One

Poți obține spațiu de stocare suplimentar Google One dacă plătești o taxă lunară sau anuală. Începând cu 2023, poți crește capacitatea de stocare de la 100 GB până la 30 TB.

Alte beneficii includ asistență pentru clienți, partajarea cu familia, până la șase persoane, beneficii Google Store, reduceri la hotel și VPN-ul Google.

Poți descărca și instala gratuit aplicația Google One de pe Google Play. Cu toate acestea, când deschizi aplicația, ți se solicită să selectezi un abonament. Nu poți utiliza această aplicație dacă vrei să rămâi cu planul gratuit de 15 GB.

După instalare, prima dată când lansezi aplicația Google One, ți se solicită să faci copii de rezervă pentru „Date dispozitiv”, „Mesaje multimedia”, „Fotografii și videoclipuri” și pentru „Copia de rezervă folosind datele celulare”.

Aplicația se încarcă cu fila Acasă deschisă în mod implicit.

Aici vei vedea toate lucrurile pentru care se va face backup. Dacă ești gata să salvezi media telefonului în starea sa actuală, accesează „Gestionați backupul” și selectează „Fă backup acum”.

Vezi și: Ce este Google One și cum te ajută să-ți editezi fotografiile fără Photoshop

Alte informații utile despre serviciu

Trebuie să îți amintești că Google One nu face backup automat pentru niciun conținut media trimis prin aplicația de mesaje text a producătorului telefonului.

Trebuie să salvezi manual orice conținut media atașat în Google Foto, care este inclus dacă activezi opțiunea de backup „Fotografii și videoclipuri”.

Cu toate acestea, dacă utilizezi aplicația Google Messages din postura unui client implicit de mesagerie, Google One va face backup pentru tot automat.

Dacă te muți de la un telefon vechi sau înlocuiești o unitate deteriorată, procesul de configurare al Android include deja o opțiune de restaurare care funcționează destul de bine.

Vezi și: Schimbarea de la Google Photos care te va bucura. Ce este nou, cum îți face viața mai ușoară