Tehnologie

Cum citești mesajele șterse pe WhatsApp: secretul pe care nu-l știai

Nu urăști când primești o notificare pentru un mesaj pe WhatsApp, doar pentru a afla că a fost șters înainte de a fi putut să-l citești?

Funcția „Șterge pentru toată lumea” a fost introdusă în WhatsApp în anul 2017 și a permis utilizatorului să ștergă mesajele în termen de două zile de la trimiterea acestora.

În timp ce „Ștergerea pentru toată lumea” poate fi un avantaj în anumite situații, putând fi o salvare atunci când trimitem un text greșit, dar devine frustrant când te afli la celălalt capăt. Cei mai mulți dintre noi suntem interesați și curioși de mesajele pe care prietenii noștri le trimit, dar le șterg ulterior.

Dar putem citi textele șterse pe WhatsApp? Ei bine, soluția de a vedea textele șterse sunt foarte puține, dar da, cu siguranță se pot citi textele șterse pe Whatsapp.

Cum să citești mesajele WhatsApp șterse pe Android

Dacă ești utilizator Android, atunci poți doar să urmezi acești pași simpli și să citești textele șterse. Tot ce trebuie să faci este să verifici istoricul notificărilor.

Iată cum poți citi mesajele WhatsApp șterse verificând istoricul notificărilor. Urmează acești pași:

Accesează „Setări” ale telefonului
Derulează și atinge „Aplicații și notificări”
Selectează „Notificări”
Atinge „Istoricul notificărilor”.
Comută butonul de lângă „Utilizați istoricul notificărilor” pentru a-l activa
Odată ce istoricul notificărilor este activat, vei putea vedea notificările mesajelor WhatsApp chiar dacă acestea sunt șterse.

Poți utiliza, de asemenea, și aplicația terță parte pentru a citi mesajele WhatsApp șterse. Astfel, poți utiliza aplicații terțe de recuperare a datelor disponibile online, pentru a citi textele șterse pe WhatsApp. Una dintre aplicațiile pe care le poți folosi pentru a citi textele șterse este „Obțineți mesaje șterse”. Poți urma acești pași pentru a citi textele șterse pe WhatsApp utilizând o aplicație terță parte:

Descarcă și instalează aplicația Get Deleted Messages (Obțineți mesaje șterse) din Magazinul Google Play
Acordă permisiunile necesare (în special, aplicația va cere permisiunea de a rula în fundal. Aplicația va solicita accesul la notificări și stocare.)
Ori de câte ori un mesaj este șters pe WhatsApp, pur și simplu deschide aplicația pentru a verifica mesajul șters.

În plus, poți utiliza metoda salvată de rezervă WhatsApp pentru a citi mesajele șterse. O metodă alternativă pentru preluarea mesajelor WhatsApp șterse este să creezi periodic copii de siguranță ale datelor și să restaurezi mesajele dintr-o copie de rezervă anterioară de pe mobil. Aceasta implică navigarea la Setări WhatsApp, apoi Chaturi, urmată de Backup chat și selectarea unei copii de rezervă anterioare care conține mesajele șterse. Cu toate acestea, această metodă poate fi o problemă, deoarece necesită ștergerea aplicației și autentificarea din nou, pentru a rula backup-ul.