Tehnologie

Conversația între Ciucă și inteligentul artificial „Ion” a fost regizată de inteligența naturală PSD & PNL. Ce spune programatorul despre proiect

Premierul Nicolae Ciucă a stat de vorbă cu un robot pe nume „ION” care are la bază inteligența artificială. Chiar dacă acesta nu este încă un proiect finalizat, el a fost arătat presei în dialogul cu oficialul.

ION este un robot care are la bază inteligența artificială și a purtat un dialog cu premierul României, Nicolae Ciucă, dialog care a fost regizat în ședința de Guvern din data de 1 martie, potrivit lui Nicu Sebe, coordonatorul echipei care a dezvoltat proiectul, dar și liderul Humans AI.

Într-un interviu acordat lui Dragoș Stanca, Nicu Sebe a afirmat că proiectul nu este încă finalizat, fiind abia în faza incipientă, însă asistenul AI există și este cât se poate de real. Dragoș Stanca a dorit să afle mai multe despre momentul în care asistentul AI a stat de vorbă cu premierul, în încercarea de a afla dacă a fost unul regizat sau nu.

 „În acel moment într-adevăr așa a fost, dar sistemul poate să facă și răspunsuri cu siguranță”, a declarat Nicu Sebe.

La data menționată anterior, Nicu Sebe a încercat să ascundă că dialogul respectiv a fost unul regizat și că discuția nu a fost atât de reală precum se așteptau mulți. În cadrul briefingului de presă care a avut loc după ședința de Guvern, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, alături de Nicu Sebe au răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Dialogul care a avut loc între Nicolae Ciucă și „ION” ar fi fost regizat

Reporterii HotNews.ro au afirmat că în dialogul respectiv pare că ar fi fost ceva regizat și că au fost anumite probleme tehnice, atunci când întrebarea premierului a fost „Cum pot românii să te învețe?”, iar afișajul arăta mesajul „Cum te pot învăța românii?”.

„Bun, ce spuneți de această eroare, nu cred că era chiar o eroare, pentru că robotul nu trebuie să spună exact ceea ce a spus interlocutorul. Deci, oricum, face o sinteză. Deci, faptul că era textul un pic diferit este o chestie, să zicem, pe care o facem normal, deci, nu, nu e controlată.”, fiind răspunsul lui Nicu Sebe.

Coordonatorul echipei este profesor Universitar AI și Computer Science în cadrul Universității din Trento, Italia, dar și lider al Humans AI, compania care se ocupă de acest proiect. Cu 25 de ani experiență în cercetare, acesta conduce echipa universității în mai multe arii.