Tehnologie

Chrome pentru mobil adaugă scurtături utile: Cum îți fac viața mai ușoară

Google continuă să aducă îmbunătățiri subtile și utile aplicațiilor mobile Chrome, atât pentru Android, cât și pentru iOS. Utilizatorii acestor versiuni ale browser-ului vor avea acum acces mai rapid la informații esențiale, căutări populare și scoruri live din sporturi în feed-ul Discover.

Noutăți și îmbunătățiri în aplicația Chrome

O noutate importantă este adăugarea Chrome Actions, sarcini presetate care apar în bara de adrese a browser-ului atunci când sunt declanșate de anumite cuvinte cheie.

Acum, când cauți un restaurant local, de exemplu, o scurtătură va apărea în partea de sus a barei, afișând numele și adresa localului, împreună cu butoane pentru apelare, obținerea direcțiilor sau citirea recenziilor. Această funcționalitate este disponibilă deja în Chrome pentru Android și va fi lansată pe iOS în această toamnă.

Recomandări personalizate și scoruri live

De asemenea, Chrome pentru mobil introduce sugestii de scurtături bazate pe utilizare. Dacă obișnuiești să tastezi o anumită frază pentru a ajunge pe un anumit site, browser-ul va învăța acest obicei și va include un link către acel site sus în sugestiile de căutare. De exemplu, dacă tastezi frecvent „orar” pentru a vedea pagina de orare a metroului, link-ul către acea pagină va apărea mai proeminent în recomandări.

Feed-ul Discover al aplicației Chrome pentru mobil, acele carduri contextuale pe care le vezi când deschizi o filă nouă sau aplicația Google pe mobil, va include acum scoruri live din sporturi. Când echipa preferată, pe care Google a învățat că o susții, este în joc, un card Discover va afișa scorul live, actualizat automat.

Îmbunătățiri pentru iOS și tablete

Pe lângă aceste funcționalități, căutările populare, care deja erau afișate în bara de adrese Chrome pe dispozitive Android înainte de a începe să tastezi, sunt acum disponibile și pe iOS. În plus, bara de adrese a browser-ului pe tablete a fost adaptată mai bine la limbajul de design Material You al companiei. Aceasta include acum site-ul curent în partea de sus, mereu vizibil, pentru a facilita menținerea pe aceeași pagină.

Aceste îmbunătățiri aduse aplicației Chrome pentru mobil sunt menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor, oferind acces rapid și facil la informațiile necesare în viața de zi cu zi.

Google Chrome a introdus recent câteva funcții utile pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Iată câteva dintre acestea:

Bara de adrese Google: Aceasta nu este o bară de adrese obișnuită. Poți căuta, calcula, traduce, verifica starea meteo și accesa documentele importante din Google Drive direct din bara de căutare. De exemplu, poți face calcule rapide și ușoare sau găsi cuvinte în peste o sută de limbi folosind Google Traducere.
Verificarea parolelor: Chrome poate genera și stoca parole puternice, dar și verifica parolele salvate pentru a te avertiza cu privire la eventuale breșe online.
Folosirea pe toate dispozitivele: Profilul tău Chrome merge cu tine oriunde, de la laptop la tabletă și telefon. Astfel, poți accesa conținutul tău preferat pe orice dispozitiv.
Comenzi rapide de la tastatură: Chrome oferă comenzile rapide populare pentru a finaliza sarcinile mai rapid. Află-le și optimizează-ți productivitatea.