Tehnologie

ChatGPT, direct în telefonul tău Android: când poți descărca aplicația

În momentul în care OpenAI a lansat o aplicație ChatGPT pentru iPhone, în luna mai, a promis că utilizatorii de Android că va face același lucru și pentru ei.

Acum, compania a anunțat că ChatGPT pentru Android va fi lansat pentru utilizatori cândva săptămâna viitoare. Mai mult decât atât, aplicația deja există în Google Play Store, iar utilizatorii se pot preînregistra pentru a o obține imediat ce devine disponibilă.

Nu este clar dacă aplicația va fi inițial disponibilă doar în SUA, însă ea se află disponibilă pentru precomandă chiar și din România, dacă ești interesat de acest aspect.

OpenAI a extins acoperirea aplicației iOS în mai multe regiuni la doar câteva zile după ce a fost lansată, așa că cel mai probabil, aplicația pentru Android va fi accesibilă în curând în mai multe țări, chiar dacă nu din prima zi.

ChatGPT pe web, o variantă decentă, dar nu perfectă

Mulți pot accesa deja ChatGPT pe Android printr-un browser, dar interfața, deși nu este tocmai dificil de navigat, nu este ideală pentru dispozitivele mobile.

O aplicație dedicată înseamnă o interfață optimizată pentru mobil, precum și funcții adaptate pentru utilizatorii platformei.

Utilizatorii iOS, de exemplu, au primit suport pentru Siri și comenzi rapide în iunie. Ei pot crea un prompt ChatGPT în Comenzi rapide și îl pot salva ca link pentru a-l trimite prietenilor și pot cere de la Siri să pornească aplicația sau să creeze acele comenzi rapide, printre altele.

OpenAI a început recent să testeze o nouă funcție pentru abonații ChatGPT Plus, care oferă chatbot-ului AI o memorie continuă.

Cu funcția activată, chatbot-ul își amintește cine este utilizatorul în conversații, despre care compania spune că poate eficientiza interogările.

Funcția a fost concepută pentru a funcționa pe toată platforma, ceea ce înseamnă că utilizatorii Android plătitori care se înscrie vor vedea probabil memorie continuă în aplicația lor atunci când va fi lansată.