Tehnologie

Cum și-au făcut trei absolvenți de informatică CV-ul pentru a fi chemați de Google la interviu

Google este bine cunoscut pentru salariile generoase din Silicon Valley și pentru beneficiile de birou invidiate, dar și pentru competitivitatea extremă. Gigantul tehnologic primește milioane de aplicații pe an și se spune că este mai greu de pătruns aici decât la Harvard. Într-un astfel de mediu, tinerii IT-iști trebuie să își creeze CV-uri impresionante pentru a atrage atenția recrutorilor. Iată cum trei absolvenți de informatică au reușit să obțină interviuri la Google și ce sfaturi au de oferit.

Diversitatea stilurilor de CV și importanța stagiilor la companii mari

Cei trei tineri ingineri software, Kevin Tsui, Eric Stein și Matt Wilkinson, au împărtășit CV-urile care le-au adus interviurile la Google. Deși stilurile și conținutul CV-urilor lor au variat, un element comun a fost prezența unui stagiu la o companie mare de tehnologie, scrie Business Insider.

Toți trei au avut diplome în informatică și au menționat GPA-urile lor, cuprinse între 3.6 și 3.8. Un alt factor esențial a fost experiența practică acumulată în timpul stagiilor, care le-a permis să se evidențieze în fața recrutorilor.

Kevin Tsui: Valorizarea experiențelor multiple și a intereselor personale

Kevin Tsui, un inginer software de 24 de ani la Google, a absolvit în 2022 Școala de Informatică și Informații a Universității din Pittsburgh. A aplicat la Google fără recomandări și a subliniat importanța arătării unei experiențe de muncă diversificate, chiar dacă nu toate stagiile erau direct legate de rolul său actual.

Tsui a petrecut doi ani la Amazon, ceea ce i-a oferit experiență globală de produs și l-a ajutat să se distingă. Pe lângă experiențele profesionale, a inclus în CV și interese personale, precum gătitul și călătoriile, pentru a arăta că este un coleg sociabil și capabil să se conecteze cu alții și în afara muncii.

„Un job nu înseamnă doar muncă 24/7. Trebuie să fii și o persoană în timpul liber,” a spus Tsui, subliniind importanța de a fi un membru de echipă sociabil.

Eric Stein: Angajamentul față de Google și proiectele personale

Eric Stein, un inginer software de 23 de ani la Google, a absolvit Universitatea din Virginia în 2022 și a aplicat având trei conexiuni în companie. El consideră că implicarea sa în Google Developer Student Club a fost cel mai important factor din CV-ul său, contribuind semnificativ la obținerea recomandărilor.

„Aceasta a arătat angajamentul meu față de Google și dorința de a îmbunătăți lumea din jurul meu prin tehnologie,” a spus Stein.

Un alt punct important în CV-ul său a fost includerea proiectelor personale, cum ar fi co-fondarea Pareto Touch. Stein a considerat acest lucru o dovadă a dorinței sale de a găsi de lucru și de a-și perfecționa abilitățile.

Matt Wilkinson: Experiența la Roku și rolurile de conducere

Matt Wilkinson, un inginer software de 24 de ani la Google, a absolvit Universitatea Americană în 2021 și a aplicat fără recomandări. El crede că experiența sa la Roku a fost cel mai remarcabil aspect al CV-ului său. Deși nu lucrează în aceeași specializare la Google, rolul său de inginer software la Roku a fost esențial pentru a demonstra competențele tehnice.

Wilkinson a început studiile ca major în finanțe, dar a schimbat domeniul după al doilea an, ceea ce i-a redus experiențele în tehnologie. A inclus proiecte legate de domeniu pentru a compensa acest lucru și a subliniat că unul dintre proiecte a demonstrat abilități de conducere.

Concluzii și sfaturi pentru tinerii IT-iști

Experiențele acestor tineri arată că nu există o formulă magică pentru a obține un interviu la Google, dar câteva elemente cheie pot face diferența: experiența practică la companii mari de tehnologie, implicarea în proiecte personale relevante și abilitatea de a arăta că ești o persoană sociabilă și un membru de echipă valoros.

Fie că aplici cu sau fără recomandări, diversitatea experiențelor și angajamentul față de domeniul tehnologic sunt aspecte esențiale care pot atrage atenția recrutorilor de la Google.