Tehnologie

CertSIGN, victima unui atac cibernetic de anvergură. Compania responsabilă de documente certificate electronic face probleme românilor

Compania IT certSIGN a fost ținta unui atac cibernetic, care a avut un impact semnificativ asupra unei părți a sistemelor informatice interne și externe ale companiei, precum și asupra domeniilor web deținute, a anunțat compania.

Compania de securitate

Compania furnizează produse și servicii destinate chiar asigurării securității si protejării, arată Economedia.

Citește și Hackerii au furat peste 6000 de fișiere: Sony, victimă a unui atac cibernetic devastator

“Atacul a avut loc în dimineața zilei de 17 octombrie 2023. Echipa noastră a reacționat prompt, a luat măsuri imediate pentru a limita și a minimiza impactul asupra datelor și ne concentrăm asupra remedierii și restabilirii funcționalității serviciilor și sistemelor afectate. Cu toate acestea, dat fiind impactul asupra sistemelor noastre, este posibil ca serviciile certSIGN să înregistreze perturbări pentru o perioadă de timp pe care nu o putem estima în prezent”, transmite compania.

Ce a spus compania

„În contextul atacului cibernetic ce a vizat furnizorul CertSIGN, Autoritatea pentru Digitalizarea României face următoarele precizări:

Platformele administrate de Autoritatea pentru Digitalizarea României nu au fost vizate în mod direct de atacul cibernetic. Prin urmare, datele cetățenilor și entităților stocate la nivelul acestor aplicații nu au fost afectate în niciun fel.

Din rațiuni de securitate și până la clarificarea situației, ADR a suspendat temporar emiterea de documente certificate electronic prin soluția oferită de CertSIGN”, a declarat CertSIGN.

Citește și Microsoft Teams și Zoom au devenit ținta atacurilor cibernetice: ce arată raportul specialiștilor

„Unele servicii oferite de platformele ADR utilizează servicii de certificare furnizate de compania CertSign, ca metodă de validare a documentelor ce fac obiectul corespondenței între Autoritate și persoane fizice, juridice sau alte instituții publice. Așadar, aceste servicii sunt momentan indisponibile din motive independente de ADR.

Menționăm că suntem în dialog constant cu Centrul Național CyberInt din cadrul Serviciului Român de Informații, precum și cu furnizorul CertSIGN, în vederea monitorizării și remedierii situației create”, continuă comunicatul companiei CertSIGN.