Tehnologie

Ce se întâmplă cu nivelul Premium Lite fără reclame de la YouTube

Nivelul Premium Lite fără reclame YouTube dispare. Planul de abonament de șapte dolari pe lună va fi valabil doar până pe 25 octombrie.

După 25 octombrie, utilizatorii YouTube care plătesc pentru Premium Lite vor trebui să plătească pentru nivelul Premium cu drepturi depline, mai scump, dacă nu doresc să vadă reclame în videoclipurile lor. Platforma de găzduire video întrerupe opțiunea de abonament, a spus utilizatorilor, unde a mai adăugat că va dezvolta mai multe versiuni ale acesteia, în conformitate cu feedback-ul creatorilor și spectatorilor.

Anunțul făcut de YouTube

YouTube nu a lansat niciodată Premium Lite pentru toți utilizatorii din întreaga lume, iar accesul la acesta a rămas limitat după ce a devenit disponibil pentru prima dată în anumite țări europene în 2021. Pentru cei care au avut acces la el, totuși, a fost o opțiune excelentă de a elimina reclamele din experiența de vizionare, care este singurul lucru pe care îl poate face, pentru doar 7 EUR (7,42 USD) pe lună. Nivelul obișnuit Premium elimină reclamele și vine la pachet cu YouTube Music, capacitatea de a descărca videoclipuri pentru vizionare offline, precum și capacitatea de a viziona videoclipuri în fundal în timp ce utilizați alte aplicații.

Site-ul web oferă abonaților actuali un abonament Premium obișnuit de o lună, fără costuri, chiar dacă l-au testat în trecut, în încercarea de a-i câștiga. Trebuie fie să-și anuleze abonamentul chiar acum, fie să aștepte anularea abonamentului înainte de a putea valorifica oferta. Dar, pe baza răspunsurilor utilizatorilor care deplâng eliminarea iminentă a opțiunii Lite, mulți oameni nu sunt dispuși să cheltuiască de două ori mai mult, atunci când tot ce doresc este să vizioneze videoclipuri fără reclame.

Un test YouTube amenință că va bloca utilizatorii, dacă aceștia continuă să folosească programe care le blochează reclamele. Experimentul este menit să îndemne utilizatorii să-și dezactiveze programele care blochează reclamele sau să se aboneze la YouTube Premium.

YouTube caută să adopte o abordare mai agresivă pentru a împiedica utilizatorii să folosească dispozitive de blocare a reclamelor ,în timp ce vizionează videoclipuri pe platforma sa. După cum raportează BleepingComputer, oamenii au postat capturi de ecran pe rețelele de socializare precum Reddit care arată o notificare pop-up ce îi avertizează că playerul lor va fi blocat după trei videoclipuri.