Tehnologie

Ce a găsit în spatele unei uși secrete nu credeai că există în avion. Virală pe TikTok, a cumpărat un Boeing 777 să-l transforme în locuință

Când vine vorba de case de vis, cei mai mulți oameni își doresc un apartament de lux într-un zgârie nor sau visează la o casă spațioasă în mijlocul naturii. Există însă și excepții de la regulă, precum o tânără care a cumpărat un Boeing 777 dezafectat pentru a-l transforma.

Vedetă pe TikTok în spatele contului JustAPlaneHouse, o tânără are nu mai puțin de 264,8 milioane de urmăritori și 1,2 milioane de aprecieri prin intermediul proiectului său cât se poate de particular. Deși nu este prima persoană care se gândește să locuiască într-un avion, nimeni nu a mai făcut un efort similar de a documenta întreaga experiență pe internet, clip cu clip.

Citește și: Povestea avionului de linie care ar fi aterizat la 35 de ani de la decolare: Adevăruri și “miracole” din istoria aviației

Carly Cary a cumpărat un avion și a găsit un compartiment secret

Avionul Boeing 777 este unul dintre cele mai mari și multe exemplare se află încă în circulație. În cazul particular al vedetei de pe TikTok, ea l-a cumpărat în 2020 de la Etihad Airways. Deși prețul nu a fost făcut public, iar avionul a fost dezafectat, probabil că investiția a fost departe de a fi una neglijabilă. În orice caz, după cum zicea chiar ea, a vrut ”să-i dea o viață nouă” mastodontului înaripat.

În ultimii trei ani, de când a început aventura, a reușit să elimine scaunele de pasageri, toaletele și o parte importantă din cabina piloților, etape premergătoare renovării și transformării efective. Vizavi de ce este posibil, în trecut, au mai devenit virale un Boeing 737 transformat într-o vilă surprinzător de luxoasă și un vechi Boeing 727 care a devenit o locuință fascinantă în mijlocul pădurii.

Citește și: Un bărbat de 73 de ani trăiește intr-un avion care a aparținut magnatului grec Onassis. Cat îl costă lunar întreținerea aeronavei

Ușa secretă e destinată însoțitorilor de zbor

Într-unul dintre cele mai populare clipuri de pe canalul său de YouTube, unul care a acumulat 5,7 milioane de vizualizări la momentul redactării acestui material, tânăra atrage atenția asupra unui spațiu secret care se ascunde în spatele unui buton și cod de acces. Prea puțini oameni care au zburat vreodată cu avionul au conștientizat existența lui, mai ales că este surprinzător de spațios și, cel mai probabil, este prezent în majoritatea avioanelor menite să realizeze zboruri transatlantice sau transpacifice.

În spatele spațiului portocaliu din imaginea de mai sus se ascunde locul de odihnă pentru însoțitorii de zbor. În mod previzibil, normal trebuia să fie acoperit de plăcile pe care le vezi și în locurile de bagaje, dar acelea au fost deja desființate. În orice caz, apeși pe un buton, tastezi un cod și coboară o scară. Imediat ai acces la o zonă de relaxare, paturi supraetajate și scaune.

Cary a profitat de ocazie pentru a atrage atenția curioșilor că, dacă vor încerca să acceseze acel spațiu într-un avion de linie se pot trezi cu ”amenzi de până la 250.000 de dolari și până la 20 de ani de închisoare.”

@justaplanehouse Reply to @sofie2oo6 Did you guys know this existed?! #foryourpage #777 #aviation ♬ Honeypie – JAWNY