Tehnologie

Armata din Terminator, un pic mai aproape de realitate: Ce poate să facă acest câine-robot cu o pușcă automată montată pe spate VIDEO

China prezintă cel mai nou recrut militar: un câine robot înarmat la exercițiul Golden Dragon 2024.

În cadrul unei demonstrații tehnologice semnificative, China și-a prezentat cel mai nou recrut, un câine robot înarmat, în timpul exercițiului militar comun Golden Dragon 2024 desfășurat împreună cu Cambodgia. Această prezentare marchează un pas înainte în eforturile armatei chineze de a integra roboți avansați în misiuni de luptă și recunoaștere.

Capacități impresionante ale câinelui robot

Într-un videoclip de două minute lansat în timpul exercițiului, sunt prezentate capacitățile impresionante ale câinilor robotici. Aceste mecanisme caninice sunt văzute mergând, sărind, întinzându-se și transportând puști, demonstrând potențialul lor de utilizare într-o varietate de scenarii de luptă. Câinii robotici nu doar că pot naviga terenuri complexe, dar pot și interacționa cu mediul înconjurător într-un mod care le permite să îndeplinească sarcini multiple.

Un oficial militar chinez, care a dorit să rămână anonim, a comentat asupra dezvoltării acestor unități robotice, spunând: „Aceste unități robotizate sunt proiectate pentru a ne spori capacitățile operaționale și pentru a aduce un avantaj strategic pe câmpul de luptă.”

Capacități operaționale

Câinele robot pregătit pentru luptă are un pușcă de asalt atașată în partea superioară, în timp ce versiunea de recunoaștere poate identifica ținte și transmite imagini în timp real către posturile militare. Această versiune mai ușoară poate, de asemenea, să planifice trasee, să evite obstacolele și să se apropie de ținte în mod independent. Ambele tipuri sunt controlate de la distanță de soldați și funcționează pe baterii, având un timp operațional de până la patru ore.

Această demonstrație tehnologică a câinilor robotici reprezintă un progres important pentru armata chineză, oferindu-le posibilitatea de a utiliza tehnologia avansată în operațiuni complexe. În contextul actual, unde tehnologia joacă un rol crucial în succesul misiunilor militare, astfel de inovații sunt esențiale pentru menținerea unui avantaj competitiv pe câmpul de luptă.

Prezentarea câinilor robotici la exercițiul Golden Dragon 2024 arată angajamentul Chinei de a investi în tehnologii emergente și de a le integra eficient în structura sa militară. Acest pas nu doar că demonstrează capacitatea de inovație tehnologică a Chinei, dar și dorința acesteia de a rămâne în fruntea avansului tehnologic global.