Tehnologie

Apple Watch Series 9, lansat oficial: specificații, ce are nou

Apple Watch Series 9 poate gestiona solicitările Siri fără iPhone-ul tău. Cipul S9 și motorul neural oferă mai multă putere și 18 ore de viață a bateriei.

Apple tocmai a dezvăluit un nou Apple Watch. Anul acesta, la evenimentul său anual de toamnă, compania prezintă Apple Watch Series 9. Seria 9 are un nou procesor, cip S9 și un motor neural quad-core, care promite o durată de viață a bateriei de 18 ore și performanță generală. În ceea ce privește software-ul, watchOS 10 este gata să fie cea mai mare revizuire a interfeței de utilizare din istoria Apple Watch, cu un accent reînnoit pe widget-uri și o mulțime de actualizări de aplicații și de intrare.

Apple Watch Series 9

Seria 9 este disponibilă pentru comandă astăzi și urmează să ajungă pe piață pe 22 septembrie. Prețul începe de la 399 USD.

Motorul neural permite accesul offline Siri, ceea ce înseamnă că nu vei avea nevoie de iPhone în apropiere pentru a interacționa cu asistentul digital Apple pe Seria 9. În același sens, dictarea este cu 25% mai precisă pe Seria 9 decât pe Seria 8. De asemenea, motorul procesează sarcinile de inteligență artificială de două ori mai rapid decât iterația anterioară și stimulează gesturi noi. GPU-ul seria 9 este cu 30% mai rapid decât seria 8 și folosește un cip de bandă ultra-largă de a doua generație care deblochează locația precisă a obiectelor pentru alte dispozitive UWB. Noul model are o luminozitate maximă de până la 2000 niți, dublând capacitățile Seriei 8.

Noul gest de dublă atingere le permite purtătorilor să controleze unele funcții ale ceasului, punând degetul mare și arătător împreună într-o succesiune rapidă, fără a atinge niciodată ecranul. Atingerea de două ori activează butonul principal într-o aplicație, astfel încât să poată fi folosit pentru a face o fotografie cu telecomanda camerei, a răspunde și a încheia un apel, a reda și a întrerupe muzica, a opri un cronometru și alte acțiuni de bază. Atingerea de două ori va fi lansată într-o actualizare de software în octombrie.