Tehnologie

Apple va lucra cot la cot cu inteligența artificială. Ce va fi nou la iPhone 16, cum te ajută

Apple se pregătește să aducă inovații bazate pe inteligență artificială la seria iPhone 16, iar aceste funcții ar putea deveni fie disponibile și pentru modelele mai vechi, începând cu iPhone 15.

Conform rapoartelor recent apărute, gigantul tehnologic va implementa tehnologii avansate de AI, similare celor dezvoltate de Google pentru seria Pixel și de Samsung pentru gama Galaxy, cu scopul de a îmbunătăți performanța lui Siri, asistentul virtual al Apple.

Noul Siri este așteptat să fie echipat cu capabilități comparabile cu AI-ul Gemini de la Google, permițându-i să efectueze sarcini complexe precum rezumarea textelor, furnizarea de răspunsuri detaliate și corectarea erorilor în diverse texte.

iPhone 16 te va ajuta să editezi mai ușor fotografiile și clipurile

Mai mult decât atât, se așteaptă ca iPhone 16 să introducă funcții avansate de editare foto și video asistată de AI, menite să îmbunătățească calitatea conținutului media.

Aceste funcții includ tehnologii capabile să modifice și să optimizeze fotografii și videoclipuri în conformitate cu instrucțiunile utilizatorului, oferind o experiență similară cu funcțiile Magic Editor și Video Boost ale Google.

Apple va integra, de asemenea, sugestii inteligente și funcții de recunoaștere a conținutului în imagini în aplicații precum Apple Music și Keynote, pentru a genera liste de redare și prezentări personalizate.

Apple mizează pe AI

O particularitate a strategiei Apple este accentul pus pe procesarea AI direct pe dispozitiv (on-device), spre deosebire de soluțiile bazate pe cloud ale concurenței.

Acest lucru va spori securitatea și viteza de procesare, oferind utilizatorilor o experiență mai privată și rapidă, deși poate limita complexitatea algoritmilor care pot fi rulați.

Totuși, nu toate funcțiile avansate de AI ar putea fi disponibile gratuit, iar Apple ar putea opta pentru oferirea unor funcții printr-un model de abonament.

Lansarea iPhone 16 este așteptată în următoarele luni, iar aceste noi funcții de inteligență artificială promit să aducă o experiență îmbunătățită utilizatorilor dispozitivelor Apple.