Tehnologie

Apple se pregătește de noi lansări. Ce „jucării” are gigantul în plan, cui îi vor fi de folos

Apple a anunțat evenimentul Let Loose care va avea loc marți, 7 mai, dând puține informații. Cu toate acestea, se așteaptă ca iPad-urile și producția creativă să fie un punct central.

Logo-ul Apple pentru prezentare este alcătuit dintr-un desen artistic care prezintă un creion Apple ținut de o mână în mijlocul unor stropi de culoare, alături de alte variante colorate ale ilustrației.

Creionul Apple funcționează doar cu modelele de iPad, iar deși există multe utilizări posibile, cum ar fi scrierea manuală, pare să fie preferat de profesioniștii creativi.

Apple promite mai multe funcționalități pentru cei mai creativi dintre utilizatori

Artiștii digitali care folosesc aplicații precum Procreate pot transforma iPad-ul într-un panou virtual.

Cu Photoshop de la Adobe care devine tot mai puternic pe dispozitiv, un creion Apple poate amplifica posibilitățile de editare.

Similar, există o versiune de Premiere care poate fi folosită pe iPad, deși nu se simte la fel de bună ca Photoshop și Lightroom, chiar și în formele lor trunchiate.

„În timpul evenimentului, se așteaptă ca Apple să anunțe noi modele de iPad Pro și iPad Air, împreună cu accesorii actualizate pentru Apple Pencil și Magic Keyboard”, speculează MacRumors.

iPad Pro cu M3?

Publicația citată subliniază că ultimele modele de iPad au apărut în 2022, ceea ce înseamnă că o actualizare nu ar fi exclusă.

MacRumors se așteaptă, de asemenea, la „două noi modele de iPad Pro cu cipul M3, ecrane OLED, o carcasă mai subțire, margini mai subțiri, o opțiune de ecran mat, o cameră frontală orientată peisaj, alte schimbări de design și posibil încărcare wireless MagSafe”, împreună cu „două noi modele de iPad Air cu cipul M2 și o cameră frontală orientată peisaj, inclusiv un iPad Air de 12,9 inch cu ecran mini-LED pentru prima dată”.

În prezent, doar cele mai recente versiuni de iPad Pro au cipul M2, în timp ce iPad Air întârzie puțin cu M1. Ambele sunt incredibil de puternice și aduc o actualizare importantă liniei de iPad în ceea ce privește funcționalitatea, dar la drept vorbind că M1 începe să devină un pic invechit, dar fiind faptul că este lansat în 2020.