Tehnologie

Apple are probleme mari: un val imens de directori părăsesc compania de tehnologie

Apple se confruntă cu un val fără precedent de plecări de directori executivi. De asemenea, compania își va schimba operațiunile de vânzări cu accent pe India.

Apple își pregătește următoarea gamă de computere Mac, inclusiv – în sfârșit – un nou iMac. Compania de tehnologie, cunoscută pentru stabilitatea sa la vârf, se confruntă cu o nouă provocare: un nivel fără precedent de demisii de directori, conform Bloomberg.

Într-o perioadă care a început în a doua jumătate a anului 2022, Apple a pierdut aproximativ 11 directori de rang înalt. Majoritatea acestor persoane aveau titlul de vicepreședinte, care este chiar sub nivelul de vicepreședinte senior, care raportează directorului executiv Tim Cook. Sunt unele dintre cele mai importante figuri de la Apple, responsabile de operarea zilnică a multor funcții de bază.

Demisii de rand înalt la Apple

Astfel, plecările au inclus vicepreședinți care supravegheau domenii precum designul industrial, magazinul online, sistemele informaționale, eforturile Apple în cloud, aspecte de inginerie hardware și software, probleme de confidențialitate, vânzări pe piețele emergente, servicii de abonament și achiziții. În total, sunt 11 oameni cheie care au plecat de la gigantul din Cupertino.

În ultimii ani, este posibil ca Apple să fi pierdut unul sau doi vicepreședinți într-o perioadă de 12 luni. Desigur, a existat și un aflux de directori. Apple a adus un nou director care să preia atribuțiile deținute de șeful de retail, Deirde O’Brien, și un ofițer șef de informații pentru a-i înlocui pe Mary Demby și David Smoley.

Dar, în majoritatea cazurilor, plecările au determinat compania să redistribuie responsabilitățile sau să promoveze oamenii din interior:

Vicepreședintele magazinului online Anna Matthiasson a fost înlocuită de un subordonat direct, Karen Rasmussen
responsabilitățile lui Tony Blevins, care conducea achizițiile, au fost transferate către egalul său, Dan Rosckes, și către un raportor direct promovat, David Tom
Vicepreședintele de vânzări responsabil pentru piețele emergente, Hugues Asseman, și-a văzut rolul împărțit între directorul general pentru India, Ashish Chowdhary, și directorul senior pentru Europa, Juan Castellanos
îndatoririle executivului în hardware Laura Legros au fost transferate către un egal, Yannick Bertolus, vicepreședintele integrității hardware. Rolul său a fost apoi asumat de Tom Marieb
VP-ul software John Stauffer a fost înlocuit de doi raportori direcți: Jeremy Sandmel și David Biderman
rolul expertului în servicii Peter Stern a fost împărțit între VP Apple Music, Oliver Schusser, șeful designului de servicii Robert Kondrk și VP Dezvoltare corporativă Adrian Perica
rolul șefului cloud, Michael Abbott, va fi asumat de Jeff Robbin, vicepreședinte al ingineriei serviciilor, începând din aprilie.