Tehnologie

Aplicația mobilă ChatGPT a atins venituri record de 4,58 milioane de dolari luna trecută: Ce se întâmplă, în schimb, cu creșterea

Aplicația mobilă ChatGPT a atins venituri record de 4,58 milioane de dolari luna trecută, dar creșterea este încetinită.

Există vești bune și vești proaste pentru eforturile ChatGPT pe mobil. Pe partea pozitivă, chatbot-ul AI continuă să vadă numărul de instalări de aplicații și veniturile sale crescând, septembrie stabilind un nou record pe ambele fronturi: 15,6 milioane de descărcări și aproape 4,6 milioane de dolari în venituri brute, în aplicațiile iOS și Android din întreaga lume.

Aplicația mobilă ChatGPT a atins venituri record

Cu toate acestea, potrivit noilor date de la firma Appfigures, citate de TechCrunch, creșterea veniturilor a început să încetinească. În timp ce în ultimele două luni, creșterea veniturilor a depășit 30% – 31% în iulie și 39% în august – aceasta a scăzut la 20% în septembrie.

Încetinirea creșterii veniturilor ar putea fi primul indiciu că ChatGPT se apropie de saturație în ceea ce privește câți utilizatori de telefonie mobilă sunt dispuși să plătească pentru serviciul de abonament ChatGPT+ actualizat – o achiziție în aplicație de 19,99 USD pe lună, care oferă timpi de răspuns mai rapizi, acces prioritar la orele de vârf și accesul timpuriu la noi funcții și îmbunătățiri. Abonamentul s-a vândut bine până acum, întrucât ChatGPT pe mobil a adus venituri brute de 2,1 milioane USD în iunie, crescând la 2,74 milioane USD în iulie, apoi 3,81 milioane USD în august, iar acum, cel mai recent record, 4,58 milioane USD în septembrie.

Vezi și Cât de „uman” poate deveni ChatGPT, de fapt. Cum își dau seama oamenii de știință

În mod surprinzător, însă, ChatGPT nu este cea mai mare aplicație AI după venituri. Un concurent numit Ask AI câștigă mai mult datorită cheltuielilor mari pentru publicitate, crescând de la 6,48 milioane USD în mai, când a fost lansat ChatGPT mobil, la un vârf de 6,55 milioane USD în august, indică datele Appfigures. A scăzut ușor în septembrie, până la 5,51 milioane USD – dar este încă mai mare decât ChatGPT. Alți concurenți precum Genie și AI Chat Smith nu au crescut la fel de mult ca Ask AI.

Ce se-ntâmplă cu creșterea

Venitul net poate fi o poveste diferită, având în vedere cheltuielile publicitare ale Ask AI, desigur. În ceea ce privește ChatGPT, a câștigat aproximativ 3,2 milioane de dolari în septembrie, după ce Apple și Google și-au luat reducerea veniturilor din achizițiile în aplicație.

Vezi și Schimbarea de la ChatGPT care îți face viața mai ușoară. Ce este nou la cel mai popular serviciu AI

Vezi și ChatGPT a învățat să „vorbească” și pare mai plauzibil decât Siri sau Google Assistant

În plus față de recordul său de venituri, aplicația a înregistrat 15,6 milioane de instalări în septembrie, ceea ce duce la 52,2 milioane de utilizatori, estimează Appfigures. Google Play conduce descărcările, reprezentând 9 milioane în septembrie, în timp ce App Store a reprezentat celelalte 6,6 milioane.

Dar App Store, nu este surprinzător, generează venituri – sau, mai exact, 3 milioane de dolari din totalul achizițiilor în aplicație luna trecută. SUA este cea mai mare piață pentru aplicația AI chatbot, reprezentând 60% din veniturile ChatGPT.