Tehnologie

Aplicația de e-mail care te ține la distanță de dark web. Cum te protejează de escrocii care vor să-ți vândă datele

Securitatea informațiilor este de o importanță deosebită în era digitală de astăzi, mai ales pe e-mail, iar progresele axate pe securitate, cum ar fi cheile de acces și emailurile criptate, fac rapid viața mai dificilă pentru hackeri.

Cu toate acestea, phishing-ul rămâne încă una dintre principalele cauze ale încălcărilor de date, iar datele de conectare furate sunt adesea găsite la vânzare pe dark web.

Ce este Proton Mail și cum te ajută

Ei bine, furnizorul elvețian de e-mail, cu accent pe confidențialitate, Proton Mail, tocmai a anunțat că va monitoriza dark web-ul pentru a alerta utilizatorii cu privire la datele de conectare compromise.

În timp ce datele tale de conectare nu ar trebui să fie la dispoziția celui care oferă cea mai mare sumă de bani, este destul de dificil să ții pasul cu cele mai recente încălcări de date, care sunt acum la ordinea zilei.

Managerul de parole integrat în Google Chrome are o caracteristică care te avertizează cu privire la parolele compromise, dar acest lucru poate fi ușor de ratat, în special dacă nu utilizezi browserul. Utilizatorii Proton pot respira ușurați, totuși.

Marca elvețiană tocmai a anunțat că va monitoriza activ dark web-ul și va alerta utilizatorii Proton Mail dacă datele lor de conectare au fost compromise în atacuri îndreptate împotriva terților unde adresa de email Proton a fost folosită pentru a te înscrie.

Vei primi un mesaj pe adresa de e-mail

În plus față de o descriere detaliată a exact ceea ce a fost compromis în încălcare, Proton va sugera, de asemenea, acțiuni de remediere potrivite pentru a proteja contul.

Acesta este un pas excelent pentru consolidarea securității online, în special până când cheile de acces devin obișnuite, iar reutilizarea parolelor rămâne o problemă răspândită.

Alertele legate de dateletale scurse vor declanșa alerte în Centrul de Securitate Proton Mail pe web și desktop. Compania promite să introducă alerte prin e-mail și notificări pe telefoane în curând.