Tehnologie

Aplicația ChatGPT intră pe telefoanele românilor: cât costă, de unde o descarci

Aplicația oficială ChatGPT intră pe unele dintre telefoanele românilor și va putea fi descărcată, de acum, din magazinul aferent, după cum vei afla din cele ce urmează.

Aceasta este dezvoltată de OpenAI pentru iPhone și poate fi acum descărcată din App Store și folosită inclusiv de utilizatorii din țara noastră.

În urmă cu două săptămâni, ea era lansată pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii, iar acum a venit rândul românilor să beneficieze de ea.

Ce aduce nou aplicația ChatGPT, comparativ cu varianta clasică

În linii mari, aplicația disponibilă în AppStore, pentru toți utilizatorii de iPhone, face cam același lucru ca site-ul chatbot-ului de la Open AI, totuși, le aduce și celor români ceva nou: vei putea beneficia de comenzi vocale, ceea ce, trebuie să recunoaștem, reprezintă un plus, într-o oarecare măsură.

În concluzie, vei putea vorbi direct cu ChatGPT, întrucât limba română este disponibilă. Totuși, trebuie să ții seamă de un aspect: pentru a putea utiliza funcția trebuie, în prealabil, să-ți configurezi aplicația pentru limba preferată.

Potrivit a ceea ce se cunoaște, din punct de vedere statistic, încă de la lansarea aplicației în Statele Unite ale Americii, au avut loc mai bine de 1 milion de instalări ale acesteia. Se preconizează că și în România ar putea avea parte de mare succes.

Evident, toată lumea se întreabă deja când va exista o variantă similară și pentru Android. Open AI a promis că va rezolva această problemă cât de curând, în ciuda faptului că nu avem o dată oficială de lansare. Cel puțin în țara noastră, utilizatorii de Android îi depășesc numeric pe cei de iPhone, așadar, putem bănui că eventuala lansare ar putea fi încununată cu succes, când și, mai ales, dacă se va întâmpla.

Aplicația dispune de modul gratuit, la fel ca site-ul, însă este disponibilă, de asemenea, și varianta ChatGPT Plus, care costă 20 de dolari pe lună.