Tehnologie

Aplicația care te scapă de reclame pe Windows 11. De ce trebuie să o instalezi dacă te-ai săturat de „schemele” Microsoft

În ultima lună, Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11 care a introdus și mai multe reclame în interfața sistemului de operare, ceea ce i-a supărat pe mulți, așa cum era de așteptat.

Acest lucru afectează în special Start Menu, care acum afișează mai multe sugestii de aplicații și postări sponsorizate, aglomerând și încetinind experiența utilizatorilor.

Actualizarea cu pricina, cunoscută sub numele de KB5036980, este opțională și este distribuită automat prin serviciul Windows Update.

Cu toate acestea, este dificil pentru utilizatorii obișnuiți să o blocheze sau să o dezinstaleze manual. Cu toate astea există o veste bună pentru cei care doresc să scape de reclame: acum există o aplicație gratuită care poate da o mână de ajutor.

Cum funcționează OFGB pe Windows 11

Aplicația, denumită OFGB (Oh F**k Go Back), este creată pentru a acționa la nivelul regiștrilor Windows și pentru a permite utilizatorilor să dezactiveze cu ușurință toate funcțiile legate de afișarea reclamelor în Windows 11.

Aceste funcții includ reclamele în File Explorer, sfaturile și reclamele de pe ecranul de blocare, reclamele din Setări, sfaturile și reclamele generale, reclamele pentru finalizarea configurării, reclamele din experiența de bun venit, reclamele personalizate, experiențele personalizate și reclamele din Start Menu.

Pentru a beneficia de o experiență Windows 11 fără reclame, utilizatorii trebuie doar să bifeze căsuțele corespunzătoare din aplicație.

Reclamele ar trebui să dispară

După repornirea sistemului, reclamele ar trebui să dispară din interfață, iar sistemul ar trebui să funcționeze mai rapid, deoarece resursele nu vor mai fi consumate de descărcarea reclamelor din internet.

Interesant este că aplicația OFGB a fost creată de o programatoare din comunitatea Linux, Maddy (@xM4ddy), care a dorit să arate utilizatorilor de Windows 11 cum ar trebui să arate un sistem de operare cu adevărat liber.

Ea speră că aplicația va determina utilizatorii să discute mai mult despre reclamele din software-ul plătit, precum Windows, și să exploreze alternative precum Linux.