Tehnologie

Aplicația care care te ajută să dormi mai bine și mai mult: cum funcționează, ce arată studiile cercetătorilor

Creatorii unei aplicații pe nume Sleep Reset susțin că aceasta te poate ajuta să dormi mai mult și mai bine fără a utiliza medicamente de tip „rotițe ajutătoare”.

Un grup de cercetători din cadrul programulului de cercetare din domeniul somnului și sănătății, de la Universitatea din Arizona, tocmai a publicat o lucrare în jurnalul Frontiers in Sleep.

Ce poate face pentru tine Sleep Reset

Lucrarea detaliază rezultatele unui program de 12 săptămâni de testare al aplicației Sleep Reset, care aparent a crescut timpul mediu de somn al participanților cu 44 de minute.

Cei care obișnuiau să doarmă mai puțin de șase ore pe noapte și-au mărit timpul cu 85 de minute. Unii dintre ei probabil și-au îmbunătățit timpul pentru că au reușit să adoarmă mult mai devreme: în lucrare se spune că participanții care, de obicei, stau treji timp de 30 de minute înainte de a ațipi au reușit să reducă timpul cu 53%.

Iar cei care petrec o oră încercând să adoarmă au reușit să-și reducă timpul cu 41 la sută. Între timp, cei care s-au trezit de peste trei ori pe noapte au reușit să aibă un somn mult mai lin.

Cercetătorii au mai spus că aproape jumătate dintre participanți au încetat să mai folosească ajutoare pentru somn după finalizarea programului.

Studiul a implicat 564 de participanți (dintre care 65% femei) cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, care au urmat un curriculum standardizat timp de trei luni.

Ei au folosit Sleep Reset în modul în care este menit să fie folosit, iar antrenorii de somn le-au oferit recomandări și feedback personalizat prin mesaje text în cadrul aplicației. Au fost folosite, de asemenea, jurnalul de somn al aplicației, exerciții de mindfulness și trackere pentru monitorizare.

Aplicația poate fi achiziționată în modul trial, dar și professional, în schimbul unei sume de 9-29 de dolari, în funcție de cât de mult vrei să fii ajutat.