Tehnologie

Anunțul șocant pe care l-a făcut Elon Musk despre X: toată lumea a prevăzut asta

Fostul proprietar al X, fostul Twitter, Elon Musk, a recunoscut ceea ce bănuiam cu toții: că sub conducerea sa, site-ul ar putea să nu prospere, până la urmă.

„Adevărul trist este că nu există „rețele sociale” grozave în acest moment”, a postat miliardarul

„S-ar putea să eșuăm, așa cum mulți au prezis, dar vom face tot posibilul să facem să existe cel puțin una”.

Ce se întâmplă cu platforma X, fostă Twitter

Această afirmație vine după ce o eroare din weekend a determinat ștergerea unor imagini și linkuri postate înainte de decembrie 2014. După cum raportează The Verge, problema pare să fie legată de dispozitivul de scurtare URL încorporat al rețelei sociale.

Printre imaginile șterse s-a numărat celebrul selfie de la Oscar plin de vedete făcut de Ellen DeGeneres, care a fost aparent cea mai redistribuită fotografie din toate timpurile.

A fost un moment rar de autoreflecție pentru Musk. La rândul ei, noul CEO al Twitter, Linda Yaccarino, a scris – sau „repostat”, conform noului branding – mesajul lui Musk și a adăugat propria ei afirmație.

„Există un loc important în lume pentru X”, a scris CEO-ul.

Aceasta nu este prima dată când Musk pare să se fi gândit la posibilitatea înfrângerii în spațiul social media.

La scurt timp după ce Yaccarino a preluat funcția de CEO în cursul verii, proprietarul site-ului a recunoscut într-o discuție pe Twitter Spaces că „jumătate din reclamele noastre au dispărut peste noapte” după ce a cumpărat site-ul – deși a calificat această declarație spunând că se datorează insistenței sale asupra „libertății de exprimare”, care este codul „Muskian” pentru a-i lăsa pe „bigoți” să revină pe platformă și a refuza să pedepsească discursul instigator la ură.

De asemenea, a părut să recunoască la începutul acestui an că cumpărarea rețelei de socializare poate să nu fi fost cea mai bună decizie pe care a luat-o.

„Rămâne de văzut dacă acest lucru a fost inteligent din punct de vedere financiar”, i-a spus Musk fostului prezentator Fox News, Tucker Carlson, în timpul unui interviu din aprilie.

„În prezent, nu este”, a conchis miliardarul.