Tehnologie

Alternativa Safari: ce este The Arc, ce poți face diferit cu acesta, când vine și pe Windows

Dacă ți-ai dorit vreodată să personalizezi site-urile web pe care le vizitezi, acum îți va fi foarte ușor să faci asta. The Browser Company tocmai a lansat Arc 1.0 pentru Mac.

Versiunea finală include câteva funcții care au apărut în ultimele săptămâni, inclusiv o bară de instrumente opțională, un „centru de control” al site-ului și suport picture-in-picture pentru apelurile video Google Meet. Software-ul ar trebui să fie, de asemenea, mai simplu și mai rapid decât versiunile anterioare.

Ca și înainte, Arc regândește unele dintre elementele fundamentale ale browserelor web. Poți personaliza aspectul unui site web folosind Boosts care îți permit să schimbi culorile sau să înlocuiești fonturile dacă, din întâmplare, te-ai săturat de cele clasice.

Deși acest lucru nu funcționează perfect pentru fiecare site web, este important de știut că poți partaja multe personalizări cu alți utilizatori. Mai mult, poți utilizare codare și scripturi pentru a crea boosturi, totul extrem de ușor, fără prea multe cunoștințe avansate în domeniu.

Filele sunt încă prezente dar, cu toate acestea, organizezi în primul rând navigarea în jurul spațiilor virtuale comutabile care te ajută să te concentrezi pe o anumită sarcină, cum ar fi munca sau rețelele de socializare.

Ai posibilitatea de a fixa site-urile pe care le utilizezi cel mai des.

The Arc pe Windows

O versiune pentru Windows a Arc va veni „în curând”, spune compania, dar nu știm exact când. Acest lucru probabil nu va înlocui Chrome, Edge sau Safari mai ales dacă ești un fan devotat al acestor browsere, dar este bine să știm că, în caz de nevoie, avem alternativă.

De altfel, nu prea există multe motive pentru a te muta, de vreme ce variantele deja menționate se descurcă bine, iar interfețele familiare ar putea fi suficiente.

Cu toate astea, așa cum menționam anterior, nu se știe niciodată când ai nevoie de o alternativă, în cazul în care oricare dintre „vedete” pică, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut, de altfel.