Adobe nu vrea să rămână în urmă și apelează la inteligența artificială: ce știe să facă Firefly
Dacă ai folosit orice software creativ de la Adobe în ultimii câțiva ani, probabil știi deja că gigantul se joacă, deja de ceva vreme, cu AI în programe de editare precum Photoshop, chiar dacă la un nivel ceva mai rudimentar.
Odată cu noul val de inteligență artificială generativă, Adobe nu vrea să rămână în urmă, așadar pune la bătaie Firefly.
Ce știm despre Firefly, până acum
Prima utilizare virală pe bază de inteligență artificială fost generarea de imagini, iar Adobe Firefly se află în aceeași categorie, după cum, probabil, deja ți-ai dat seama.
Potrivit unui comunicat Adobe, Firefly reprezintă o familie de instrumente AI generative pe care intenționează să le adauge la diferitele sale familii de software, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, Creative Cloud și Adobe Express.
Ideea din spatele acestui concept este de a permite oricui, indiferent de nivelul său de calificare sau experiență, să genereze conținut cu ușurință. Folosind Firefly, poți face imagini frumoase, dar și vectori, în funcție de necesitate.
Conținutul pe care îl generează Firefly este potrivit pentru uz comercial, deoarece prima versiune a fost instruită pe imagini de pe Adobe Stock.
Este important de știut că Adobe vrea, de asemenea, să lase graphic designerii să antreneze modele pe propria lor muncă, menționându-se, de asemenea, că Firefly este capabil să genereze conținut care să se poată potrivi perfect modului în care lucrezi tu, de obicei, conform cu stilul din dotare.
Așa cum te anunțam anterior, Adobe intenționează să introducă Firefly în setul său existent de funcții AI, care sunt deja disponibile în software-urile familiei.
Din păcate, vei mai avea puțin de așteptat până să te poți juca pe de-a-ntregul cu Firefly, fiindcă, în prezent, este disponibil în versiune beta. Evident, poți să te alături chiar acum testărilor, dacă nu mai ai răbdare până la varianta oficială și „curată”.