Tehnologie

Actualizarea WhatsApp care transformă aplicația de chat într-o alternativă la Zoom. Ce poți face și era imposibil înainte

La numai câteva luni după ce WhatsApp a lansat o actualizare majoră pentru varianta de desktop a Windows, utilizatorii de Mac ajung să beneficieze și ei de același update, după cum vei afla în cele ce urmează.

Lansarea oficială a acestei actualizări, care se află în versiune beta încă din ianuarie pe desktop-urile și laptopurile Apple, înseamnă că utilizatorii pot iniția apeluri video și audio de grup de pe WhatsApp direct pe Mac-ul din dotare.

WhatsApp pentru Mac acceptă până la opt persoane în apeluri video și până la 32 de persoane în apeluri audio.

Ce poți face de acum cu WhatsApp

Practic, poți intra într-un apel de grup după ce acesta a început deja, poți vizualiza istoricul apelurilor, dar și pe cel al chatului și, mai mult decât atât, poți opta pentru a primi notificări despre apelurile primite chiar dacă nu ai WhatsApp-ul deschis în acel moment.

De asemenea, partajarea fișierelor ar trebui să fie mult mai simplă ca până acum, deoarece vei avea posibilitatea putea de drag&drop (adică să le tragi cu mouse-ul direct în conversație din fișierul în care se află).

Cei de la WhatsApp au petrecut destul de mult timp pentru a se asigura că serviciul acceptă criptarea end-to-end (E2EE) pe mai multe dispozitive cu sincronizare, pe mai multe platforme, pentru siguranța ta, în cazul în care conversația chiar cere așa ceva.

Așadar, nu ar trebui să te surprindă că WhatsApp pentru Mac include protecție E2EE pentru chat-urile și apelurile tale. Aplicația este disponibilă pe site-ul WhatsApp și va ajunge în curând inclusiv în Mac App Store.

Evident, vorbim despre un update mai mult decât util care s-ar putea să te facă să uiți de Zoom, de vreme ce va acoperi cam aceleași funcții, însă direct în contul tău de WhatsApp, ceea ce ar trebui să ușureze un pic lucrurile.