Tehnologie

Dispar banii românilor din cont, instant: greșeala care te poate costa scump, subiect de avertisment de la Fan Courier

Trebuie să fii atent la ce SMS-uri primești, ca să nu îți dispară banii din cont. Fan Courier a făcut un avertisment clar.

Astfel, Fan Courier a postat pe pagina sa oficială de Facebook, un avertisment pentru toți clienții companiei.

Sursa: Fan Courier Facebook

„Dacă primiți mesaje SMS de tipul celor din imagine, vă rugăm să nu accesați link-ul și să nu introduceți datele voastre personale!
Există o nouă tentativă de tip SMiShing, prin care atacatorii informatici folosesc serviciul SMS pentru a trimite un link fraudulos către clienți, în scopul obținerii de date bancare de la aceștia. Odată accesat, link-ul vă direcționează către o pagină falsă care copiază întocmai imaginea website-ului nostru oficial”, a scris compania de curierat pe Facebook.

Așadar, dacă primești SMS-uri ca cel din imaginea de mai sus, postată de compania de curierat, trebuie să fii atent și să verifici înainte de a da click.

Fan Courier avertizează clienții despre atacurile cibernetice

Fan Courier roagă clienții să fie vigilenți. Prin asta, se înțelege că trebuie să te asiguri, când primești un link, că este cel corect: „Asigurați-vă că link-ul este corect (https://www.fancourier.ro/awb-tracking/), cu terminația .ro”, scrie compania.

De asemenea, trebuie să urmărești orice greșeală din textul primit: „Urmăriți orice exprimare îndoielnică sau greșeală gramaticală și verificați numărul de telefon de la care ați primit SMS”, completează compania de curierat.

„FAN Courier nu vă va cere niciodată informațiile de pe card (număr card, dată expirare, cod CVC) sau informațiile personale confidențiale. Priviți cu suspiciune orice astfel de solicitare. Singurele date ce pot fi transmise în siguranță sunt numele și codul IBAN”, spune compania.

În final, compania ne sfătuiește să privim „cu suspiciune orice astfel de solicitare și, înainte de a oferi datele cerute, verificați veridicitatea mesajului la cyber.security@fancourier.ro”.

„Doar voi vă puteți proteja de astfel de înșelăciuni cibernetice”, conchide compania.