Tehnologie

Apple face un pas în față și introduce M3 pe MacBook Air. Ce altceva mai este nou la portabile

Apple tocmai a anunțat o actualizare pentru seria extrem de populară MacBook Air, la doar o lună după lansarea căștilor Vision Pro.

Noul MacBook Air, de la Apple, este echipat cu chipsetul M3 al companiei. Acest cip a fost anterior rezervat pentru linia MacBook Pro mai puternică și modelele de iMac cele mai recente, și va fi prezent pe noile modele de MacBook Air de 13 și 15 inch.

Chipul M3 este semnificativ mai puternic decât predecesorul său, cu teste de referință care arată o creștere aproximativă a performanței de 17% în sarcini pe un singur nucleu și 21% în sarcini pe mai multe nuclee. Acest lucru se reflectă și în performanța GPU, cu o îmbunătățire de aproximativ 15% față de M2.

Granița dintre basic și pro se estompează

Cu alte cuvinte, linia dintre MacBook Air și Pro continuă să se estompeze. Duse sunt zilele în care Air, de la Apple, era utilizat exclusiv pentru navigarea pe web. Merită totuși menționat faptul că noul Air prezintă cipul standard M3, și nu M3 Pro sau Max.

În afara noului cip, acesta este încă MacBook Air. Arată practic la fel ca modelul din 2022, cu același ecran superb de 13,6 inch și un sistem de patru difuzoare surprinzător de robuste.

Apple se concetrează pe M3

Similar, modelul de 15 inch este practic identic cu cel pe care Apple l-a introdus vara trecută, cu excepția actualizării la M3.

Noul MBA vine cu o memorie RAM relativ modestă de 8 GB, dar trebuie să ții minte că acestea nu sunt laptopuri pentru utilizatorii pretențioși.

La fel ca înainte, ambele computere Apple au maxim 24 GB de RAM și 2 TB de stocare. Ar trebui să existe beneficii noi, inclusiv, așa cum menționează Apple, suport pentru până la două ecrane externe când laptopul este închis. Există și Wi-Fi 6E inclus în familia de laptopuri Air din 2024.

MacBook Air M3 de 13 inch are un preț de 1.099 de dolari, în timp ce modelul de 15 inch începe de la 1.299 de dolari. Apple își ia adio și de la MacBook Air M1, în timp ce modelul de 13 inch M2 va rămâne la vânzare pentru 999 de dolari.