Tehnologie

Ziua Națională a României, văzută de inteligență artificială. „I-am cerut AI-ului să îmi arate naționalismul și cultura noastră”

De Ziua Națională a României, ai noștri se întrec de zor să demonstreze patriotismul pe rețele de socializare, care mai de care mai colorat, mai vesel, mai inimos.

Ceea ce, în definitiv, este un lucru cât se poate de normal pentru o zi ca cea de astăzi, când sărbătorim 105 ani de la Marea Unire din 1918.

Vezi și: Parada militară de 1 Decembrie 2023 de la Alba Iulia, mai fastuoasă decât cea de anul trecut. Programul complet de Ziua Națională

Cum îi vede AI pe români, de Ziua Națională

Iar dacă unii români postează steaguri, ii, peisaje și alte simboluri românești, în dorința de a-și manifesta iubirea pentru țară, iată că unii apelează la inteligența artificială, pentru a crea imagini cât se poate de românești, infuzate de cele trei culori ale poporului român.

Este și cazul lui Marius Comper, un utilizator de Facebook a cărui postare a devenit virală într-un timp extrem de scurt.

I-am zis AI-ului să facă o imagine de Ziua Națională a României și apoi i-am cerut să facă imaginea mai patriotică, mai patriotică și tot așa, până am ajuns în spațiul cosmic. Iată ce a ieșit”, a scris Marius Comper, pe pagina personală de Facebook.

În cadrul acestei postări, bărbatul și-a anunțat urmăritorii că i-a cerut inteligenței artificiale să-i creeze o serie de imagini care să vorbească despre România, de ziua ei, dar că, rugând AI-ul să facă imaginea din ce în ce mai patriotică, se pare că acesta nu a făcut altceva decât să-i ducă pe români pe urmele lui Dumitru Prunariu, și anume direct în cosmos.

Vezi și: Ziua Națională a României: surpriza pe care a pregătit-o Google pentru români

Ne-am jucat și noi cu inteligența artificială, pentru a vedea ce rezultate obținem

Întrucât miza s-a dovedit a fi destul de interesantă și amuzantă, ne-am hotărât, la rândul nostru, să urmăm exemplul, așa că l-am întrebat pe DALL-E, din ChatGPT 4, cum ne-ar picta, dacă ar putea. Fără alte comentarii, rezultatele pot fi văzute în cele ce urmează, fiind extrem de asemănătoare cu cele create de utilizatorul de Facebook menționat anterior.
România, de Ziua Națională, în viziune inteligenței artificiale
România, de 1 decembrie, în viziune inteligenței artificiale
România, de Ziua Națională, în viziune inteligenței artificiale
România, de 1 decembrie, în viziune inteligenței artificiale
România, de Ziua Națională, în viziune inteligenței artificiale
România, de 1 decembrie, în viziune inteligenței artificiale

Vezi și: Peleș și Pelișor, „la liber” pe 1 Decembrie pentru toți românii. Tot ceea ce trebuie să știi despre programul de vizitare, dacă petreci Ziua Națională la Sinaia